• Pallas Athena
    Äldre 8 Dec 13:14
    43318 visningar
    62 svar
    62
    43318

    Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?

    Vi har också tänkt på kuvertavgift, inte istället för presenter, utan för att få ner kostnaderna lite för alla dessa gäster. Men eftersom många är långväga, och dessutom stora familjer kan vi inte tänka oss att ta mer än 50-100 kr per person. Tänk er dem som reser 100 mil och betalar för 5 familjemedlemmar, det blir ett helsikes dyrt bröllop om de ska betala en hög kuvertavgift. För 100 kr/pers med 50 gäster blir det ändå 5000 kr, och det är mer än inget.

  • Pallas Athena
    Äldre 8 Dec 19:59
    #0

    Cecilia:
    Nja, jag var väl lite otydlig, men det beror mest på att vi inte alls har bestämt något ännu, utan har bara en massa idéer i huvudet. Vad vi tänkte oss var väl att kuvertavgiften skulle ligga på 50-100 kr, och att vi sedan skulle önska oss bidrag till bröllopsresan som presenter (som gästerna får bestämma storleken på själva). Detta innebär i princip att gästerna får själva bestämma ett bidrag i present, men som inte understiger kuvertavgiften. (Om man vill se det så.)
    Men, som sagt - inget är bestämt, och det kanske blir så att vi ber om ett bidrag till bröllopsresan som bröllopspresent (och ingen kuvertavgift), och att det är helt upp till var och en att bestämma hur mycket det ska vara.

Svar på tråden Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?