• Susann­e Gräslu­nd
    Äldre 22 Oct 13:02
    43513 visningar
    62 svar
    62
    43513

    Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?

    Är det bara jag som ibland kan tycka att det är lite olustigt att bli bjuden på bröllop när man tänker på hur mycket allting kostar? Ett kuvert brukar gå på mellan 500 och 1000 kr och är det uppåt hundra gäster så kan man själv räkna ut hur mycket pengar det blir. jag tycker att det känns skönt att få betala lite för sig OCH ge bort en present. Jag har utan problem råd med att betala upp till 500 kr för en rejäl fest. Bara man går ut på krogen en kväll och äter och dricker kommer man ju upp i den summan, och en bröllopsfest brukar oftast vara mycket påkostad.

    Jag disputerade i vintras och på min institution är det tradition att ta ca 250 kr per gäst, av en totalkostnad på ca 500 kr per kuvert. I gengäld bjuder man in alla som jobbar på institutionen. Sedan kan man ju välja att bjuda de närmaste om man vill, eller de som man vet har så dålig ekonomi att de faktiskt inte har råd att komma annars. Jag tycker att det är ett bra sätt att få till en fin fest där många är välkomna och det kan man använda på bröllop också.

    Nu är jag och min blivande man så pass välbärgade dessa dagar att vi inte har något problem att bjuda på vårt bröllop, men det tycker jag är något man får välja själv. Hellre många gäster och kuvertavgift än tvärtom.

  • Susann­e Gräslu­nd
    Äldre 22 Oct 14:36
    #0

    Nu kan jag inte låta bli att vara lite elak mot Elias. Sådan tur då att du hittills inte har några sådana vänner som bjudit dig på bröllop och tillämpat kuvertavgift. Vad skulle du göra om någon nära vän plötsligt gjorde det? Tacka nej av ren princip?

    Jag kan förstå att du skulle tycka att det var konstigt och att du kanske skulle föredra ett bröllop utan kuvertavgift, men att kategoriskt skriva att du aldrig skulle kunna tänka dig att gå på ett sådant bröllop sårar bara de som inte har någon annan möjlighet att få detta att gå ihop sig ekonomiskt.

Svar på tråden Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?