• rebecc­a81
    Äldre 8 Apr 15:28
    84691 visningar
    64 svar
    64
    84691

    "Raka musen" ??

    Varför säga "renrakat"? Skulle det vara smutsigt med hår? Ingen som säger renrakad om mäns ansikten, däremot "slätrakat".

  • rebecc­a81
    Äldre 8 Apr 21:43
    #0

    famousfairy: Aha, ja därifrån måste det ju komma! Hursomhelst, jag tycker inte att uttrycket hör hemma i frågan om kvinnors underliv eftersom hår varken är smutsigt eller äckligt:).

  • rebecc­a81
    Äldre 9 Apr 22:44
    #0

    Både string och bortrakat könshår leder till att kvinnor lättare får svampinfektioner, vilket numer är vanligt även hos småtjejer i tidig pubertet!

    En bekant är barnmorska och berättar skräckhistorier om 13-åringar med svamp som spritt sig både hit och dit. De vågar inte komma in till doktor och kolla upp det förrän det gått jättelångt. Med string, tighta jeans och avsaknad av hår som isolerar mot tyget blir det lättare svamp.

    Så helt ofarligt skulle jag inte säga att det är... Vuxna kvinnor känner ju sina kroppar bättre och gör det nog för sin egen skull oftast. Unga tjejer påverkas nog mer av att de tror att killar tycker det är äckligt med hår, och att de ser att andra gör det, och tror att de måste göra det.

    Jag tycker att vuxna kvinnor som tycker att kroppsbehåring är äckligt hos män gör rätt i att ta bort sitt eget om det känns bra, men det blir fel när män inte gör det fast ändå förväntar sig att kvinnan ska ta bort sitt.

Svar på tråden "Raka musen" ??