• lolabe
    Äldre 21 Feb 16:29
    11937 visningar
    37 svar
    37
    11937

    Rimonobant - nya bantningspillret

    Allvarligt talat, den "riktiga" tillverkaren Aventis har inte fått den substans vars generiska namn är rimonabant godkänt av _något_ läkemedelsverk ännu. Ett eventuellt godkännande beräknas komma först 2007. Det är förbjudet att sälja läkedemel som inte är godkända. Antingen köper du en helt verkningslös substans eller köper du ett medel som ännu inte har godkänts för försäljning och där det alltså tex inte finns utprovat hur stor dos man ska ta, osv. Godkännandet beror ju bla också på vilka resultat man kan visa i toxicitetstester osv och det är bla detta som läkemedelsmyndigheten ska ta ställning till.

    Informationen på Farmacia Europas hemsida tex om att det är "Europeiska regler" (vad de nu menar med det??) som gäller är bara totalt BS och visar bara på hur oseriösa de är. Jag har dessutom tillgång till det spanska bolagsregistret och kan säga att det inte finns något spanskt bolag med namn Farmacia Europe. Domännamnet är dessutom registrerat på en (troligtvis obefintlig) privatperson i Spanien. Jag säger inte att Ni inte får någonting om Ni beställer från dem, det får ni säkert, men VAD ni får är en annan fråga och hela deras upplägg visar att de är mer än väl medvetna om att vad de gör är olagligt! Om något går fel vet ni inte vart ni ska vända er tex. Har inte undersökt topformula, men resultatet är säkert detsamma!

  • lolabe
    Äldre 21 Feb 18:12
    #0

    eeeh, ett läkemedel är ett läkemedel liksom. Eller skulle du köpa andra läkemedelsklassade preparat, exemelvis p-piller, blodförtunnande medel, pencillin eller vad man nu kan tänkas behöva, där någon istället för att kalla det läkemedel kallar det för "kosttillskott" och säljer det i vanlig affär? Då hade det ju varit lätt som en plätt för var och en som ville att krinngå exempelvis Apotekets monopol på att sälja läkemedel för att inte tala om de krav på godkännande av läkemedel som faktiskt framgår av läkemedelslagstiftningen (inte bara den svenska då, mig veterligen har alla länder en procedur för att godkänna läkemedel). Man kan ju inte bara ta ett läkemedel och kalla det "kosttillskott" istället och tro att det är fritt fram att sälja....

    "Det är absolut inga bluffpreparat de säljer." Och jag förstår att du har lämnat in de preparat som du har erhållit på analys för att avgöra att de faktiskt innehåller de aktiva substanser som säljarna påstår att de gör...?

  • lolabe
    Äldre 21 Feb 22:58
    #0

    Efedrin är visst läkemedelsklassat i sverige om det var det du menade. Skillnaden mellan Efedrin och rimonabant är dock att efedrin använts i flera hunda år och man känner därför väl till dess effekter (och bieffekter), till skillnad från rimonabant.

    Därtill är ju inte den exakta kompositionen som Sanofi Aventis använt sig av vid sina tester känd!! Produkten finns ju ännu inte på marknaden så att säga - material som getts in till EMEA är sekretessbelagd. De som tillverkar de här illegitima preparaten i) gissar sig till vilken komposition som kan tänkas vara lämplig och ii) tillverkar preparaten i illegitima fabriker (eller rentav i sin egen källare) utan någon som helst kontroll från myndigheter osv.

    Du kan ju inte jämföra sådana preparat med i) legitimt tillverkade och godkända läkemedel som iofs förs in olagligt i sverige eller ii) vanliga generiska läkemedel som är godkända, precis som vilka andra läkemedel som helst.

    "Hur som helst, oavsett så gör folk som de själva vill". Ja tydligen gör folk som de vill men det innebär ju inte att det är lagligt. Som Ananas påpekar bidrar man också till den stora organiserade brottsligheten som handlar med förfalskade läkemedel och som faktiskt är helt hänsynslös.

  • lolabe
    Äldre 22 Feb 20:53
    #0

    Men ni har missupfattat - det handlar inte om att DÖMA någon, det handlar om att UPPLYSA om att medlet antingen är helt verkningslöst eller att det är OLAGLIGT och potentiellt skadligt. Jag tänket fortsätta att upplysa folk att inte köpa icke-godkända preparat, dessutom från ett "bolag" som inte existerar, dvs du vet inte vem din motpart är.

  • lolabe
    Äldre 22 Feb 23:08
    #0

    aha, det visste jag inte

  • lolabe
    Äldre 27 Feb 18:11
    #0

    Men det är ju skillnad på att känna till substansen - den är inte okänd i detta fall - och veta hur den ska doseras. Som jag har förstått det har sanofi aventis visserligen patent på en variant av rimonabant, men det är möjligt att även andra varianter är verksammma. Det är ju doseringen man inte känner till här + att preparaten tillverkas utan myndighetstillsyn. Även generiska preparat måste vara godkända. Generikatillverkare som börjar tillverka sina preparat efter det att originaltillverkarens patent gått ut använder sig dock i stor mån av originaltillverkarens kliniska data men gör ekvivalenstester för att visa att deras preparat är desamma som originaltillverkarens.

    Ann-ie, nej mitt inlägg var inte riktat till dig utan till pickolina. Jag har inte heller trott att du har beställt något rimonabantpreparat utan jag har generellt velat upplysa den som funderar på att beställa (sålunda inte enbart dig utan vemhelst som läste tråden) att preparatet ifråga inte är godkänt. Jag tror också att det framgår ganska tydligt av mina inlägg.

Svar på tråden Rimonobant - nya bantningspillret