• roslag­sbrud
    Äldre 16 Feb 11:47
    27869 visningar
    33 svar
    33
    27869

    Någon som kan komma med råd, efter en skilsmässa och bodelning....

    Hej,

    Du kan få juridisk hjälp via telefonen också, det kostar mycket mindre. Jag tycker att du ska börja med att ringa en jurist och fråga. Beroende på svaret så vet du om du ska gå vidare med ett möte eller inte. Bäst är nog om du ringer till den jurist som hjälpte dig med bodelningen. Om inte fastigheten gavs bort som enskild gåva till din f.d. man och inte ni hade ett äktenskapsförord, så har du ju rätt till hans hälft. Det handlar inte om hämnd, det handlar om vad lagen säger. Och rätt ska vara rätt!

  • roslag­sbrud
    Äldre 16 Feb 13:14
    #0

    Nu kanske jag är ute och cyklar och jag får säkert på pälsen av någon för det , men är det inte väldigt typiskt oss tjejer att tänka att "nej, jag struntar i det, orkar inte bråka, drabbar barnen osv". Vi vill ju så ofta alltid allas bästa utom vårt eget! Jag hör inte lika ofta män resonera på samma sätt...
    Tingelingplingan: Detta med huset kommer att fortsätta gnaga i dig så länge du inte vet om du kan kräva din del eller inte. Ta reda på dina rättigheter och fundera sedan på hur du vill göra. Du skulle t.ex. kunna ta "din" andel (om du får någon vill säga) och fondera det till dina barn.

  • roslag­sbrud
    Äldre 16 Feb 16:23
    #0

    Tittij:
    Hur slutade det? Fick han hälften?

  • roslag­sbrud
    Äldre 17 Feb 10:18
    #0

    Tjingelingplingan:
    Lycka till med nya kärleken! Skriv ordentliga papper (glöm inte testamentet) och satsa för fullt.
    Du har i alla fall inspirerat mig att själv ta tag i pappersbiten innan bröllopet. Min blivande tycker också att det är ett klokt beslut. Med mina barn, hans barn och våra f.d. kan det annars bli riktigt komplicerat om det värsta händer efter att vi gift oss.
    Så visst platsar ditt inlägg på BT!

Svar på tråden Någon som kan komma med råd, efter en skilsmässa och bodelning....