• Annaa2­4
    Äldre 19 Jan 17:00
    66276 visningar
    59 svar
    59
    66276

    Min hy har blivit så himla mycket bättre!!

    Ååååh vad underbart -svea-! Jag är så glad att äntligen läsa om någon som fått bukt med knotterfinnar. Jag har mycket problem med det själv.
    Jag måste bara fråga: menar du fiskLEVERolja och inte fiskolja? Fiskolja rekomenderas ju ofta för problemhy (men kanske mer problem med torrhet iof) pga av fettsyran omega 3 medan fiskleverolja ofta tas pga brist på vitamin A och D. Men jag har själv funderat på att ta fiskleverolja!
    Än en gång, jag är glad för din skull!
    Mvh/Anna

  • Annaa2­4
    Äldre 19 Jan 17:22
    #0

    Ja, om det är omega 3 man är ute efter. Man ska ju inte alls ta höga doser av fiskleverolja eftersom det kan vara skadligt med för mycket A-vitamin.
    -svea-, tack för svaret. Vet du vilket märke av fiskleverolja du tar? Sorry att jag kommer med en till fråga! :)

  • Annaa2­4
    Äldre 19 Jan 17:34
    #0

    Alltså, fiskolja innehåller inte alls någon märkbar mängd a-vitamin och fiskleverolja innehåller inte mycket omega 3. Fiskleverolja tas enbart pga att den innehåller a- och d-vitamin (jag vet inte den exakta mängden) Men numera säljs inte lika mycket fiskleverolja eftersom man kan ta fram syntetiska former av vitaminerna. Däremot är ju fiskolja stort just nu. Men en dagsdos av fiskleverolja innehåller inte i närheten så mycket a-vitamin som roaccutan. Vad jag har förstått är det olika typer av a-vitamin oxå.

  • Annaa2­4
    Äldre 19 Jan 17:39
    #0

    Tack -svea-! Nu är jag mindre förvirrad!
    Evening primerose är en växt som på svenska heter jättenattljus. Den innehåller höga mängder av en viss sorts omega 6 fettsyra som heter GLA. Alltså inte den sortens omega 6 som finns i olivolja och rapsolja. Den anses väldigt bra för hud-problem. Jag har provat och det funkade inte för mig men det kan ju vara den som funkar för dig eller är det omega 3 från fiskoljan. Det är ju olika för olika personer...

  • Annaa2­4
    Äldre 21 Jan 21:29
    #0

    -svea- här är jag igen! Jag bara undrar. Det knottriga i mitt ansikte är nämligen mest placerat i pannan. Jag har även i resten av ansitet men mest där. Och så lite på ryggen. Är det annorlunda för dig?

  • Annaa2­4
    Äldre 20 Feb 14:27
    #0

    -svea-!
    Kan inte du komma tillbaks en eller två gånger när det gått några veckor till och berätta hur det går! Och gärna ni andra oxå som provar! Jag ska själv prova men fiskoljan som jag beställde vägrar komma(:! Kul att det går bra för dig Snöängel!

  • Annaa2­4
    Äldre 10 Mar 17:54
    #0

    Happyhippie!

    Var kan man köpa hampfrön? Jag älskar att äta nötter och frön och riktig hampolja är ju så dyr så det låter perfekt med frön!!

    Anna

Svar på tråden Min hy har blivit så himla mycket bättre!!