• Kairi
    Äldre 19 Dec 00:22
    41560 visningar
    21 svar
    21
    41560

    Herbalife, nån som testat?

    En varning: När ni lägger ner pulvret (vilket ger er en minskning av mer än 500 kcal om dagen = större viktnedgång än 0,5 kg i veckan) är risken stor att ni går upp i vikt direkt igen.

    Viktminskning där man tappar mer än 0,5 kg fettvikt i veckan är, för en lite överviktig person (dvs inte grovt överviktig), rentav farligt för kroppen - muskler bryts ner istället för fett och kroppen ställer in sig på lågenergiförbrukning - vilket också är anledningen till att du när du börjar äta riktig mat igen blir övergödd och därmed snabbt tjockare.

    Något farligt när kroppen går på sparlåga (lågenergiförbrukning) är att man inte känner sig sugen/hungrig. Det är en utslagning av kroppens varningssignaler - det är naturligt att känna sig hungrig när man äter för lite, men när man svälter sig upphör denna reflex.

    Att man tappar mycket vikt första veckorna beror främst på den vätskedrivande effekten dieter har - kroppen förlorar mycket vatten och man tappar ofta 3-4 kg (vilket många dieter skryter med - detta är alltså bara luft).

    Lägg ner alla skadliga metoder och börja träna och äta rätt för att bygga upp en sund och snygg kropp istället för att förstöra den du har!

  • Kairi
    Äldre 20 Dec 21:07
    #0

    tvillingsjäl

    Stämmer tyvärr inte, det du skriver. Jag arbetar själv som personlig tränare och sysslar mycket med såna här frågor. Tidningarna är inte så bra på att förespråka dieterna som folk vill tro - många kommer och har helt fel bild av hur saker fungerar.

    Du tappar vikt i förhållande till hur många kalorier du förbrukar - äter du inte mindre än du behöver kommer du inte gå ner i vikt, oavsett hur nyttigt du äter. Det är farligt att äta för lite - man brukar sätta gränsen vid en minskning av 500 kcal per dag (nedgång 0,5 kg i veckan) för en normalviktig till lätt överviktig person.

    Däremot formulerade jag mig lite klantigt. Det jag ville ha fram var: om man tappar mer än 0,5 kg i veckan är det med största sannolikhet inte enbart fett som försvinner. Ett undantag är grovt överviktiga - dessa kan gå ner mer än 0,5 kg i veckan utan risk.

    Visst är GI bra -så länge man inte missbrukar det. Jag förespråkar själv Montignac men har även sett av komplikationerna hos de som överdrivit i sina dieter.

    Om du går på en diet där du förlorar 1 kg i veckan råder jag dig att snarast uppsöka en seriös PT eller hälsopedagog som kan hjälpa dig att lägga om ditt program till något som är snällare mot kroppen.

    Mvh

Svar på tråden Herbalife, nån som testat?