3 juni 2006
Vår gamla tråd har nu släckts ner efter tre månader och därför tyckte jag att det var läge att starta en fortsättningstråd.
Välkomna alla 3 juni-brudar 2006! Snart är det vår tur...
Vår gamla tråd har nu släckts ner efter tre månader och därför tyckte jag att det var läge att starta en fortsättningstråd.
Välkomna alla 3 juni-brudar 2006! Snart är det vår tur...
junibrud2006
Förlåt - jag har ju sett din fina hemsida! Blandade ihop dig med "juni3brud"... Mycket i huvudet nu!
En annan tanke angående mat...
Vad ska ni har till förrätt? Vår kock rekommenderar en kall förrätt eftersom det ofta är tal. Vi hade först tänkt nykokt sparris, men har nu börjat fundera på något annat. Har ni något bra tips som funkar då vi ska ha fisk till varmrätt?
Parmaskinka eller breasola (lufttorkat nötkött) med melon är ju alltid gott. Ceasarsallad. Hårda tunnbrödkorgar med valfritt innehåll.
Vi kommer inte att ha någon förrätt. Istället har vi mingel med massor av olika snittar och champagne och så får gästerna sätta sig till varmrätt och dessert.
Funderar också över maten - vi gillade inte förslagen från restaurangen, så vi får diskutera lite mer med dem. Surfade runt och hittade följande förrättsförslag (ingne aning vad som passar bäst till fiskvarmrätt):
Lufttorkad skinka med marinerad sparris & hemgjord färskost med örter
Rökt ankbröst smaksatt med apelsin och ingefära med fikon- getost- och fänkålssallad
Getostterrin med serranochips
Kall kronärtskockssoppa med lättrökt tonfisk och parmesanflarn
Västerbottenpaj serveras med rimmad kyckling samt en apelsinbräserad fänkål
Rökt finstrimmat hjortlår toppar en krispig sallad mättad med sparris och ärtskott , senapsvinegrette
Sparrispanacotta på sallad med coppachips
Färsk sparris på en spegel av löjromsås
Rökt ankbröst toppad med chevrecrème på pumpernickel och ruccolasallad
Löjromcoctail med avocado och räkor i limedressing
Chevre chaud med timjankrutonger, honungsdrizzle och rökt lamm
Grillad sparris på ruccolabädd. Lättrostade pinjenötter och parmesanost samt citronolja.
Potatisrösti med löjrom och avocadocremé samt rostad vitlöksdressing
Tack för tipsen!
Jag är skånska och hade lite tankar på en förrätt som man kan servera snaps till! Låter säkert crazy - men jag har själv fått det på ett bröllop och då kommer gästerna i bra form!
Här har ni en till 3 juni brud! Kram
Bara att lägga till sig på listan! Välkommen!
Akkidakki ? Östra Kärrtorps Kyrka (lite utanför Lund), 15.00, Ågården Vollsjö
Anmob - Lindö Kapell Norrköping 16.00 Festen i Bråvikens segelsällskaps lokal
AnnSofie_82
Weddingphoto - Skerike bygdegård, Haraker kyrka
Junibrud2006 ? Badelunda Kyrka 14.30, Brunnby Gård i Västerås
Krammia - Maria Kyrka i Sigtuna
Paulinas
Brud 0606 ? Trollhättan
Limegirl
Stor&Liten ? Bjursås
03062006 ? Taxinge Kyrka (Södertälje)
Suss* - Sandseryds Kyrka 13.00
Victory - Piteå
Edsåsen ? Storvallens kapell, Storlien
060603 - Ljungskile
Helle74 - Barkarö Kyrka, Barkarö Bygdegård i Västerås
FruKajsaKavat - Öja Kyrka, Västermo Bygdegård Eskilstuna
Markusbrud-Essinge kyrka, Stockholm
Albertina catering på söder
Jamboochjag- Uppsala
Tinilini
Willowtree - W6, Stockholm
Den lyckliga bruden- Forshaga Kyrka, Forshaga hembyggdgård.
MalinA - Gustafsberg utanför Uddevalla
Charleston - Vinga, Göteborgs skärgård
Yllo - S:t Görans kyrka, Mariehamn, Åland
Stinen- Nybro
Stor & Liten!
Tack för tipsen - där är många goda rätter att välja bland! Varför ska det vara så svårt?
Malin A - jag tycker också att det är svårt. Dels ska ju jag och sambon gilla det, och så ska gärna gästerna gilla det, och så ska det vara praktiskt och inte för dyrt. Och så ska det passa med övrig mat.
Suck! Hoppas värdshuset kan hjälpa oss får ordning på det.
Notera att det blir extra svårt att välja meny så här före lunch när du är hungrig och allt låter gott. :)
Stor & Liten
Du har helt rätt - att fundera på menyer så här nära lunchdags är inte bra!
Vad ska ni har för meny?