• junibrud2006

    3 juni 2006

    Vår gamla tråd har nu släckts ner efter tre månader och därför tyckte jag att det var läge att starta en fortsättningstråd.

    Välkomna alla 3 juni-brudar 2006! Snart är det vår tur...

  • Svar på tråden 3 juni 2006
  • Malin A

    junibrud2006
    Förlåt - jag har ju sett din fina hemsida! Blandade ihop dig med "juni3brud"... Mycket i huvudet nu!

  • Malin A

    En annan tanke angående mat...
    Vad ska ni har till förrätt? Vår kock rekommenderar en kall förrätt eftersom det ofta är tal. Vi hade först tänkt nykokt sparris, men har nu börjat fundera på något annat. Har ni något bra tips som funkar då vi ska ha fisk till varmrätt?

  • junibrud2006

    Parmaskinka eller breasola (lufttorkat nötkött) med melon är ju alltid gott. Ceasarsallad. Hårda tunnbrödkorgar med valfritt innehåll.

    Vi kommer inte att ha någon förrätt. Istället har vi mingel med massor av olika snittar och champagne och så får gästerna sätta sig till varmrätt och dessert.

  • Liten med Mindre

    Funderar också över maten - vi gillade inte förslagen från restaurangen, så vi får diskutera lite mer med dem. Surfade runt och hittade följande förrättsförslag (ingne aning vad som passar bäst till fiskvarmrätt):

    Lufttorkad skinka med marinerad sparris & hemgjord färskost med örter

    Rökt ankbröst smaksatt med apelsin och ingefära med fikon- getost- och fänkålssallad

    Getostterrin med serranochips

    Kall kronärtskockssoppa med lättrökt tonfisk och parmesanflarn

    Västerbottenpaj serveras med rimmad kyckling samt en apelsinbräserad fänkål

    Rökt finstrimmat hjortlår toppar en krispig sallad mättad med sparris och ärtskott , senapsvinegrette

    Sparrispanacotta på sallad med coppachips

    Färsk sparris på en spegel av löjromsås

    Rökt ankbröst toppad med chevrecrème på pumpernickel och ruccolasallad

    Löjromcoctail med avocado och räkor i limedressing

    Chevre chaud med timjankrutonger, honungsdrizzle och rökt lamm

    Grillad sparris på ruccolabädd. Lättrostade pinjenötter och parmesanost samt citronolja.

    Potatisrösti med löjrom och avocadocremé samt rostad vitlöksdressing

  • Malin A

    Tack för tipsen!
    Jag är skånska och hade lite tankar på en förrätt som man kan servera snaps till! Låter säkert crazy - men jag har själv fått det på ett bröllop och då kommer gästerna i bra form!

  • Bruden06

    Här har ni en till 3 juni brud! Kram

  • junibrud2006

    Bara att lägga till sig på listan! Välkommen!

    Akkidakki ? Östra Kärrtorps Kyrka (lite utanför Lund), 15.00, Ågården Vollsjö
    Anmob - Lindö Kapell Norrköping 16.00 Festen i Bråvikens segelsällskaps lokal
    AnnSofie_82
    Weddingphoto - Skerike bygdegård, Haraker kyrka
    Junibrud2006 ? Badelunda Kyrka 14.30, Brunnby Gård i Västerås
    Krammia - Maria Kyrka i Sigtuna
    Paulinas
    Brud 0606 ? Trollhättan
    Limegirl
    Stor&Liten ? Bjursås
    03062006 ? Taxinge Kyrka (Södertälje)
    Suss* - Sandseryds Kyrka 13.00
    Victory - Piteå
    Edsåsen ? Storvallens kapell, Storlien
    060603 - Ljungskile
    Helle74 - Barkarö Kyrka, Barkarö Bygdegård i Västerås
    FruKajsaKavat - Öja Kyrka, Västermo Bygdegård Eskilstuna
    Markusbrud-Essinge kyrka, Stockholm
    Albertina catering på söder
    Jamboochjag- Uppsala
    Tinilini
    Willowtree - W6, Stockholm
    Den lyckliga bruden- Forshaga Kyrka, Forshaga hembyggdgård.
    MalinA - Gustafsberg utanför Uddevalla
    Charleston - Vinga, Göteborgs skärgård
    Yllo - S:t Görans kyrka, Mariehamn, Åland
    Stinen- Nybro

  • Malin A

    Stor & Liten!
    Tack för tipsen - där är många goda rätter att välja bland! Varför ska det vara så svårt?

  • Liten med Mindre

    Malin A - jag tycker också att det är svårt. Dels ska ju jag och sambon gilla det, och så ska gärna gästerna gilla det, och så ska det vara praktiskt och inte för dyrt. Och så ska det passa med övrig mat.

    Suck! Hoppas värdshuset kan hjälpa oss får ordning på det.

    Notera att det blir extra svårt att välja meny så här före lunch när du är hungrig och allt låter gott. :)

  • Malin A

    Stor & Liten
    Du har helt rätt - att fundera på menyer så här nära lunchdags är inte bra!
    Vad ska ni har för meny?

Svar på tråden 3 juni 2006