• Jenny i Englan­d
    Äldre 4 Jun 10:11
    12638 visningar
    20 svar
    20
    12638

    3 rätters till barn?

    Det har jag också undrat över!

    Vi kommer att ha tre rätters för vuxna.
    Sedan har vi en grupp på ungefär 10 barn mellan 7-16 år som är lite svåra... (hälften från Sverige, hälften från England)... tror hamburgar tallrik till huvudrätt funkar, men förrätt är svårt. Kanske minipizza? Vill gärna ha tips!

    En hel drös av våra kompisar ska ha barn nu i sommar och när vi då gifter oss nästa år kommer alla dessa bäbisar vara runt 12 månader. Så vi en grupp med kanske 10 barn mellan 1 -3 år och de är ÄNNU svårare... en del föräldrar kanske har med egen barnmat till de riktigt små, men kan jag förutsätta det?
    Undrar också hur man gör med dem i bordsplaceringen... ska ha ett barnbord för de äldre men de små måste ju sitta bredvid sina föräldrar... så "kvinna/man" konceptet funkar inte riktigt.

  • Jenny i Englan­d
    Äldre 4 Jun 10:30
    #0

    I see your point, fast barnen 7-16 år ska sitta vid samma bord, så då tyckte jag att det är bättre att alla äter samma mat?

    Tre killar (kusiner) är 11, 13 och 16 och de har garanterat mer kul ihop än om de måste sitta vid vuxna. Sedan är det tre 12-åriga fnissiga tjejer, några busiga 8-åringar och en blyg 7-åring.

    Dessutom... I England (hemsk matkultur) äter barnen pommes frites och chicken nuggets (suck) till skolmat så de är mindre vana vid "normal" mat... så om de får hamburgare kan jag inte servera vuxenmat till de jämnåriga svenskarna... eller?.... gaaaahhh! Jag vet inte hur jag ska göra!

  • Jenny i Englan­d
    Äldre 4 Jun 10:47
    #0

    Gillade den idén! Så får det bli! När vi har satt våra menyer så får föräldrarna (och barnen) välja vad de vill ha! Tack!

  • Jenny i Englan­d
    Äldre 4 Jun 13:08
    #0

    Min syster hade ett rum på undervåningen av festlokalen där de hade chips, godis, frukt och TV med lite Disneyfilmer. En Xbox eller liknande fungerar också som barnvakt för det lite äldre barnen/tonåringarna.

Svar på tråden 3 rätters till barn?