• Lenche­n
    Äldre 2 May 12:22
    190854 visningar
    32 svar
    32
    190854

    Zink mot acne?!

    Det som tidgare diskuterats har i andra tradar ar zink i tablett form. Det var nog jag som borjade skriva om det hela. Jag fick namligen zinktabletter utskrivna av min hudlakare i Frankrike. For mig har de hjalpt helt fantastiskt bra, i klass med Roaccutan, som tidigare varit det enda som hjalpt mig.
    Jag kommer inte ihag vilket sorts zink som det var i mina tabletter, men det star nog i de andra tradarna. Nu funkar val inte sokfunktionen annu, men jag tror inte att de ska vara sa svara att hitta. Mia.Maria lade ju ut en lank ocksa

  • Lenche­n
    Äldre 2 May 12:27
    #0

    Men jag vill alltsa inte fa folk att tro att detta ar ett undermedel eller sa. For mig var det ju det, men det ar ju inte sakert att det fungerar for alla. Men da man tanker att en burk kostar runt 70 kronor i Sverige och racker i tre manader ar det kanske vart att prova!

  • Lenche­n
    Äldre 9 May 23:14
    #0

    Har det fungerat för dig! Vad kul.

  • Lenche­n
    Äldre 10 May 18:15
    #0

    Min läkare har i alla fall inte sagt något. jag fick det ju på recept. Och det står inte nämnt några biverkningar alls i förpackningen. Det enda är att man kan få lite ont i magen om man redan har magkatarr.

    Och alternativet för mig hade varit Roaccutan, som är ett läkemedel med många(och då menar jag verkligen många) biverkningar, så jämförelsevis är detta en fantastisk upptäckt!

  • Lenche­n
    Äldre 11 May 11:29
    #0

    Min läkare sa att jag skulle ta 30 mg i tre månader, sedan får vi se. Har en ny tid i juni. Men vi har diskuterat mängd och hur man ska ta tabletterna osv. i andra trådar.

  • Lenche­n
    Äldre 11 May 19:20
    #0

    Ja, jag fick zinken utskriven av läkare, men jag tror att jag är den enda (här inne) som fått det. Och jag har aldrig heller fått zink utskrivet i sverige. Däremot ungefär alla andra mediciner såsom Roaccutan... Men i Frankrike (där jag bor nu) är det tydligen vanligt med zink och min läkare tyckte det bättre att prova med zink eftersom Roaccutan är ganska skadligt. Var lite misstänksam först, men det fungerade helt otroligt bra!

    Mitt zink innehåller zinkgluakonat eller vad det nu heter på svenska. Märket är rubozink, men många här inne har hittat samma beståndsdelar i vanliga tabletter som man hittar på hälsokosten. Som jag tidigare skrev, 30 mg per dag, På morgonen på fastande mage. Kolla också i tidigare trådar...

  • Lenche­n
    Äldre 12 May 10:40
    #0

    Min läkare sa 30 mg, och det räcker för mig. Jag skulle inte chansa och äta 60 mg. Nu vet jag inte om 60mg är att överdosera, men det vore ju dumt om det skulle vara det.

    Jag vet inte om det går att kombinera med b5, men man ska inte kombinera med järn iaf. Och inte med fullkornsprodukter.

  • Lenche­n
    Äldre 17 May 17:49
    #0

    jag tror att jag har fatt torrare hud, men framst pa handerna och benen! men det behover ju inte vara pga zinken.

Svar på tråden Zink mot acne?!