Bröllopsplanering

Villa Odinslund – parkmiljö mitt i centrum

Vid Örgrytes lummiga trädgårdar och idylliska smågator ligger sekelskiftshuset Villa Odinslund. Med sin stora park och unika interiör ger villan en perfekt inramning för bröllop året om. Det centrala och lättillgängliga läget gör vigselmöjligheterna oändliga.

Villa Odinslund – Parkmiljö Mitt I Centrum

Vid Örgrytes lummiga trädgårdar och idylliska smågator ligger sekelskiftshuset Villa Odinslund. Med sin stora park och unika interiör ger villan en perfekt inramning för bröllop året om. Det centrala och lättillgängliga läget gör vigselmöjligheterna oändliga.

Örgryte Gamla kyrka ligger runt husknuten, stans andra kyrkor är bara en spårvagnstur bort. Eller varför inte använda parken som vigselplats. Med kockar med erfarenhet från några utav Västkustens mest kända etablissemang erbjuder Villa Odinslund genomarbetade menyer med mat och råvaror som är rätt i såväl tid som trend.

Vad kan man säga om festlokalens geografiska placering?
Villa Odinslund ligger mitt i centrala Göteborg, bara en kort promenad från Liseberg och Avenyn. Miljön är unik. Här får bröllopet en vacker inramning samtidigt som närheten till stan ger bra möjligheter till övernattningar och aktiviteter för långväga gäster. Många brudpar väljer att gifta sig i Villa Odinslund lummiga park och för andra ligger populära Örgryte Gamla kyrka ett stenkast bort. Från stans andra kyrkor nås Villa Odinslund lätt med en spårvagn. Att abonnera en egen spårvagn och åka vagn från kyrkan brukar vara ett uppskattat inlägg, speciellt för gäster som är på besök i Göteborg.

Hur många gäster finns det plats för?
I stora salen finns plats för 110 sittande gäster, där samtliga kan se brudparet. Antingen väljer man en lite mer traditionell sittning med raka bord, eller så väljer man runda bord. Det går också att kombinera. På övervåningen finns några mindre rum som passar bra för alltifrån vigslar till mingel och barnrum.

Vad kan man säga om lokalerna och omgivningarna?
Sekelskiftsarvet är genomgående i hela huset, både på övervåningen och i matsalen på markplan. Stora matsalen har en ljus och luftig atmosfär med vackra kristallkronor och spröjsade fönster. Burspråket ut mot fontänen är unik och är en perfekt bakgrund för honnörsbordet. En mysig bar ligger i direkt anslutning till matsalen och är inredd i en klassisk brittisk biblioteksstil. På terrassen kan man blicka ut över stora parken, där en porlande fontän blandas med stora grönområden, perfekta för vigslar och mingel. När huset byggdes på 1850-talet sträckte sig parken hela vägen till Lisebergs stora entré.

Kan man hålla själva vigseln hos på Villa Odinslund?
Självklart. Fler och fler brudpar väljer att vigas på plats. Vid fint väder blir stora träd och blommor en vacker inramning för vigslar. Även terrassen och området runt fontänen är bra alternativ, för de som vill ta till vara på den unika omgivningen. Vid regn, rusk eller kalla årstider hålls vigslar på övervåningen eller i matsalen.

Maten då?
All mat lagas från grunden, alltid med noggrant utvalda råvaror och en stor nypa kärlek. Kockarna har lång erfarenhet från flera av Sveriges finkrogar, så som klassiska Sjömagasinet och Hotell Tylösand. Bröllopsmenyerna är noga komponerade av köksteamet för att passa både säsong och trender. Variationerna är många och brudparet sätter själva ihop en unik meny med hjälp av personalen. Kockarna är självklart öppna för önskemål och ser alltid till att allergier och andra behov möts på bästa sätt.

Om man fortfarande tvekar, varför ska man välja Villa Odinslund?
Villa Odinslund erbjuder ett helhetsarrangemang i unik miljö där personalen är med och engagerar sig från början till slut så att brudparets dag blir precis som önskat. Villa Odinslund säkerställer hela vägen, man är mån om att möter brudparets önskemål för en oförglömlig upplevelse på Villa Odinslund.

Text: Villa Odinslund
Foto: Villa Odinslund

Powered by Labrador CMS