Stor guide: Skapa magiska inbjudningskort till bröllopet

Inspo, inspo, inspo! Att skicka inbjudningskortet till bröllopet är en speciell känsla. Allt börjar plötsligt kännas på riktigt. Men hur skapar man snygga själv – och vad måste definitivt stå med?

Tänk att ditt bröllopstema ska rimma med dina bröllopskort!
Tänk att ditt bröllopstema ska rimma med dina bröllopskort!

Att skicka ut inbjudningskort till bröllopet är en stor grej. Det sätter tonen för hela ert bröllop! Nu har du och din partner första möjligheten att bygga upp en förväntan inför bröllopet. Så hur ska man egentligen tänka kring inbjudningskort? Här får du tips på mallar och inspiration.

Tips – så skapar du magi runt dina inbjudningskort

1. Stressa inte

Stressa inte fram dina inbjudningar utan låt det ta tid. Det är viktigt att det känns helt rätt för både dig och din partner. Fundera över vilken känsla ni vill att korten ska ha. Passa på att bygg upp en stämning inför det kommande bröllopet.

2. Tänk vilken stil ni vill ha

Säkert har du redan börjat drömma om brudklänning, skor och dekorationer. Finns det ett genomgående stiltema? Exempel kan vara:

  • Boho
  • Klassiskt
  • Quirky/originellt
  • Trendigt
  • Urbant
  • Lantligt

Låt känslan rimma med ditt tema!

Läs också: 9 roliga trender till din bröllopsbuffé

3. Ta fram olika inspirationsmallar

Ta inspiration från Pinterest och andra appar! Efter ett tag kommer du säkerligen se ett mönster när det gäller vilka slags inbjudningar du drar dig till. Ni kan antingen välja en klassisk och stilren inbjudan, eller ha en liten tvist. Det finns egentligen inga rätt och fel – allt handlar om vad ni vill som par.

4. Våga sticka ut

Om budgeten tillåter får gärna inbjudan sticka ut på något sätt. Den kan till exempel levereras i en vacker låda som alla gäster får öppna hemma hos sig. Eller så kan alla inbjudningar levereras med ett bud. Här är det bara att använda fantasin och fånga uppmärksamheten hos gästerna. Om ni lyckas bygga en förväntan redan när ni skickar inbjudan kommer gästerna att vara väldigt förväntansfulla inför själva bröllopet.

Vad ska stå på inbjudningskort till bröllop?

1. Vem ska gifta sig?

Självklart ska det framgå vem bröllopsinbjudan kommer ifrån. Det kan vara bra att få med både för- och efternamn för att det inte ska bli några missförstånd.

2. När är bröllopet?

Vilket datum, vilken tid och vilket år äger bröllopet rum? Att skriva ut året kan kännas överdrivet, men vissa är ute i väldigt god tid så det är lika bra.

3. Vem är inbjudan till?

Gäller inbjudan bara till din kompis eller får hen ta med sig sin partner? Detta kan vara svårt för gästen att veta, speciellt om paret inte har varit tillsammans särskilt länge eller inte bor ihop.

4. Får barnen följa med?

Om barn är välkomna eller ej kan vara ett känsligt ämne, så berätta redan på inbjudan hur ni vill ha det på ert bröllop.

5. Plats för bröllopet?

Är festen på samma ställe som vigseln eller behöver man transportera sig på något vis? Skriv ut exakta adresser – och kanske till och med vägbeskrivning om ni tror att det behövs.

6. Bjuds det på middag?

Blir det trerättersmiddag eller har ni bara tänkt bjuda på fika? Låt gästerna veta om de ska vara hungriga eller äta något innan de kommer till platsen.

7. Har ni någon klädkod?

Ett tema eller klädkod är i första hand till för att hjälpa gästerna med hur de ska klä sig. Frack, kavaj eller smoking? Var konkret så att ingen behöver känna sig utanför.

8. Vem ska gästerna kontakta?

Vem har hand om gästlistan och vem kan gästerna kontakta för att berätta om allergier eller tal? Skriv namn och nummer till er själva eller er toastmaster på inbjudan.

Inbjudningskort bröllop mall

En klassisk bröllopsmall för en inbjudan kan se väldigt olika ut, men dessa är de allra vanligaste sakerna att skriva i inbjudan till ett bröllop. Så här kan en text för ett inbjudningskort se ut!

Välkomna till vigseln mellan Johan och Sara

Vi gifter oss i Katarina kyrka på Södermalm den 18 augusti 2022 klockan 13.00.Efteråt blir det middag och fest på Carlshälls Gård.

Barn är välkomna på vigseln men under middagen och festen väljer vi att fira i vuxet sällskap.

Klädsel: Mörk kostym

OSA senast 14/2

4 mallar på inbjudan till bröllop

We won't leave you hanging! Här kommer några fina mallar ni kan inspireras av.

1. Bröllopsinbjudan med stjärnor

2. Bröllopskort med vattenfärg

3. Enkelt handskrivet

Känner du någon med snygg handstil? Det behöver egentligen inte vara svårare än så!
Känner du någon med snygg handstil? Det behöver egentligen inte vara svårare än så!

4. Originella inbjudningskort

Tänk originellt! Ska ni fira bröllopet utomlands?
Tänk originellt! Ska ni fira bröllopet utomlands?

Lycka till med er bröllopsplanering! <3

Powered by Labrador CMS