Bröllopsplanering

Medlemmarnas bästa placeringskort - tips!

Man kan utforma placeringskort på många olika sätt och i forumet finns en uppsjö av tips. Vi har samlat några av dem. Kolla in bildspelet ovan och läs tipsen nedan!

Medlemmarnas Bästa Placeringskort Tips!

Man kan utforma placeringskort på många olika sätt och i forumet finns en uppsjö av tips. Vi har samlat några av dem. Kolla in bildspelet ovan och läs tipsen nedan!

Trulsa79:
”Såg en bild där det var en liten kruka, där de hade sått frön och sedan skrivit namnet på en glasspinne. Det blir som en present till gästen och en överrasking vad det kommer växa upp för växt.”

Anna01:
”Läste om ett par som gjorde egna tvålar och la in namnen i och i barnens la de i en gul tia. En garanti att barnen använde dem De va fyndigt, tvålen blev ju också en pressent.”

Galaxen:
”Grupplaceringskort; under förutsättning att man sitter vid mindre bord, alltså inte långbord. Man skriver ett placeringskort per bord och sen får gästerna sätta sig var dom vill vid det bordet. Vi funderar på att göra så. Det blir inte så styrt då.”

Lido:
”Jag var på ett bröllop där placeringskorten var blåmussleskal med namnen skrivna på insidan, väldigt fint.(Bröllopet hölls på västkusten.)”

Tågjäntan:
”Vi träffades på tåget och hade lite tågtema. Som ”placeringskort” gjorde en kompis pepparkakor i form av ett lok som hon sedan spritsade namnen på. Här kan man ju välja vilken form man vill – hjärtan hör ju samman med kärlek tex.”

Tindragull:
”Ett bröllop jag var på hade de limmat fast en snäcka & en pärla på en sten och skrivit namnet på stenen. Vi kommer ha pappersfjärilar antingen fästa på glasen eller fastbundna med snöre runt sevetten.”

Sååå lurade:
”Vi kommer ha organzapåsar i vår temafärg med lite godis i och på snörena har vi hängt en adresslapp där namnet står.”

Jemps:
”Vi ska ha julgrannskulor! I gnistrande silver, vita och blå. Vinterbröllop! skriver namnet på kulan och placerar dem vilande på glasen!”

Persfru:
”Vi ska göra runda glasunderlägg av hårdpapp och klistra på snyggt papper i lite olika mönster, men i samma färgtema och sen klistra på namnet (som är skrivet på en remsa) på underlägget.Sen använder man det att ställa sitt glas på under kvällen, kan också tas med hem som minne. ”

T0612:
”Vi har köpt små ovala metallplattor som jag ska banka in namnen på.. men har inte bestämt ännu om vi ska binda dem runt servetten eller på foten på deras glas..”

AlaM:
”Vi har gjort så rosor i saltdeg med en banderoll framför där vi ska skriva namnet.”

Jag han:
”Tänkte köra lite 2i1. Alltså köpa chokladhjärtan med guldfolie på. Och skriva gästernas namn på dom. Det blir ett ätbart placeringskort liksom.”

Tweety:
”Vi ska ha flöten med namn på nedstuckna i snöret runt servetten, ska ha havsinspirerat bröllop och bått och vitt som färger. ”

Yarrow:
”Jag virkar små hjärtan som jag kommer sätta en liten knapp med gästens namn på. Det tar lite tid men det kommer bli fint :)”

Anki:
”Vi ska samla stenar och driv-ved vid havet och måla varje gästs namn på dem med hobbylack. En liten burk kostar ca 15-20 kr och den räcker långt! Man får använda en tunn pensel.”

Sara:
”Vi ska använda vanliga rektangulära placeringskort i lite grövre papper, under namnet på personen har vi skrivit ett kärlekscitat eller något annat passande citat. Till min mormors placeringskort har vi t.ex skrivit under hennes namn ”Hjärtat får aldrig rynkor”. Även om detta är ganska enkelt så blir det något för gästen att spara om den vill.”

Blivande fru Hedström:
”Billiga träramar på IKEA som sedan målas/sprayas i den färg som bröllopet går i. Sedan skrivs namnen i ramen – eventuellt med något personlig text. Ramen kan sedan gästen ta med sig och placera tackkorts fotot i.”

Tinalill
”Jag klippte ut hjärtan i röd strukturkartong. På baksidan tejpade jag fast en trekantig kartongbit så att hjärtat kunde stå upp (som en fotoram ung.) . Det funkade jättebra och såg vackert ut mot vita dukar och grön bordsdekoration.”

Soffi:
”Vi använder oss av samma handgjorda papper som vi har till inbjudan, kyrkoprogram, festprogram osv. Av det gör vi servett-ringar av papper som vi skriver gästens namn på. Blir ”rent” och ser prydligt ut!”

Powered by Labrador CMS