Bröllopsplanering

Make up-artisten svarar

Populära bloggaren och makeupartisten Helen Torsgården bjuder på sina bästa sminktips här på Bröllopstorget. Helen Torsgården är diplomerad makeupartist och driver sin skönhetsblogg hos Veckorevyn.com. Nedan svarar Helen på frågor om smink och skönhet.

Make Up Artisten Svarar

Populära bloggaren och makeupartisten Helen Torsgården bjuder på sina bästa sminktips här på Bröllopstorget. Helen Torsgården är diplomerad makeupartist och driver sin skönhetsblogg hos Veckorevyn.com. Nedan svarar Helen på frågor om smink och skönhet.

Hur fixar jag sminket (jag är nybörjare)?
Jag kommer sminka mig själv på bröllopsdagen eftersom jag inte kommer ha tillgång till make up artist och inte vill att nån annan gör det åt mig. Problemet är att jag är fullkomlig nybörjare. Utöver mascara vet jag ingenting om smink… Det jag vill åstadkomma på bröllopsdagen är väl en naturlig look med lite extra färg på ögon och läppar och att huden ser slät och fin ut (vilket den inte alltid gör annars). Vill absolut inte se pudrig ut eller att det känns som en mask på ansiktet. Hur gör jag? Vad behöver jag för produkter? Snälla hjälp!

Svar: Det viktigaste är att träna! Skaffa dig de produkter/färger du vet att du skulle känna dig säker i och träna, träna och träna tills du blir nöjd. Eftersom du inte använder så mycket till vardags så tycker jag inte heller att du ska gå på för mycket med sminket. Men de produkterna jag skulle rekomendera för dig är: En dagkräm som passar din hud, eller primer för att jämna ut huden. Ett mineralpuder, www.tikei.se har billiga underbara mineralfoundations. Det är lätt att applicera jämnt, naturligt och de håller bra. Du behöver inte bli rädd att de ska bli pudrigt, med en dagkräm/primer under så blandas dessa och de blir att se ut som en naturlig flytande foundation.
Ett rouge i naturlig ton är ett måste för att få lite färg i ansiktet. Använd en som är ljus, frisk och passar till dina färger. Mascara, ögonskugga och läppstift. När du väljer ögonskugga kan de vara bra att välja en med lite skimmer i (och då menar jag inte glitter). Dessa är lättare att applicera och det blir lättare jämnt och fint. När du ska välja läppstift kan de vara bra attt välja något som sitter bra, longlasting läppstift finns i många olika märken.
Gå till en butik med professionella make up artister, tex make up store/Mac. De kan hjälpa dig med att hitta något som passar till dig.
Lycka till!

Hur länge håller en fransförlängning?
Någon som gjort en fransförlängning? Funderar på att göra det innan bröllopet istället för att använda lösögonfransar… Hur länge håller det? Någon som har erfarenhet, tips på något bra ställe?

Svar: En fransförlängning är ett perfekt alternativ till bröllopet. Det ser mer naturligt ut än lösfransar och håller ju så klart längre.
En ögonfrans normala livslängd är c:a 8 veckor (lösfransarna limmas på dina egna fransar), och alla fransarna är ju inte i samma utvecklingsfas när du gör fransförlängningen, så de kommer att hålla olika lång tid. Men ca 4-6 veckor beroende på hur noga de var när de applicerade dem och vad du gör. Var försiktig med att gnugga ögonen, och använd inga produkter med olja i, eftersom det löser upp limmet.

Hur får jag bort rynkorna?
Jag brukar inte sminka mig till vardags (mer än lite mascara och någon gång lätt ögonskugga). En vän har provsminkat mig några gånger och vi har testat olika produkter, men när det gäller foundation tycker jag att de alla framhäver mina rynkor på ett väldigt osmickrande sätt… Vill ju inte se äldre ut än jag är på den stora dagen. Någon som vet vad man ska tänka på och leta efter? Är 38 år och har hy som lyckas vara både torr och oljig på samma gång… Och begynnande rynkor som sagt.

Svar: Förstår precis vad du menar! Har gjort många brud makeuper och till och från händer detta. Det jag kommit fram till är att återfukta riktigt under, och inte använda för tjocka/torra foundations. Där du har rynkor och där du är torr, använd en fetare dagkräm innan foundation. Och undvik att pudra för mycket uppe på partierna med rynkor. Puder gör oftast att de ser lite torrt ut och kan frammhäva det.

Kan man ha mascara på förlängda ögonfransar?
Har en liten fundering som jag hoppas någon kan svara på.. Om man gör en ögonfransförlängning och i alla fall vill ha mascara på bröllopsdagen . får man det ?? Sen har jag hört att man inte får ha eyelinjer heller?

Svar: Det viktiga är att inte använda produkter med olja i då det kan lösa upp limmet. Självklart kan du ha mascara på förlängda fransar en dag. Men använder du det varje dag så kommer fransarna släppa fortare än de ska. Om du vill använda mascara så applicera endast i längderna och unsvik rötterna där fransarna är fästa.

Vad ska jag ha för färg på läppstiftet?
Jag brukar aldrig ha läppstift annars och är ganska blek. Behöver tips för att hitta rätt läppstiftsfärg!

Svar: Alla passar i olika, och beroende på din hudton/hårfärg och den övriga sminkningen så är det jätte svårt att säga när jag inte ser dig. Gå till närmaste makeup store/Mac butik där de finns professionella make up artister som kan hjälpa dig!

Hur hittar jag ett snyggt läppglans?
Behöver hjälp med att bra läppglans till den stora dagen? är ingen som använder läppstift, utan vll istället hitta ett snyggt läppglans som kanske kan sitta under någon timme i alla fall.. Kom med tips 🙂

Svar: Många märken har gloss som är ”long lasting” dessa sitter bättre men brukar oftast vara ganska sega och obehagliga att bära. Ett tips är att köpa en läppenna som är i samma färg som glosset, använd det under och applicera sedan ditt gloss uppepå. Det håller lite längre, och ifall glosset börjar försvinna så är läppennan kvar.

Brun utan sol, vågar man?
Jag har köpt Nivea Sun touch, men jag har aldrig använt brun utan sol förut. Riskerar jag att få flammiga ben? Hur gör man för att få bästa resultat? Gifter mig på lördag, så jag har inte tid att misslyckas.

Svar: När det gäller brun utan sol hemma eller soldusch på salong till bröllopsdagen så rekomenderar jag alltid att testa det minst 5 veckor innan själva dagen. Vissa reagerar på detta, vissa blir oranga och vissa blir fläckiga. Så testa alltid ett tag innan.

Om du ändå vill använda dig av detta så tätt inpå dagen så rekommderar jag att ta en låg dusch i varmt vatten, och skrubba kroppen med skrubbhandske. Torka kroppen noggrant och använd en lätt bodylotion som du smörjer in på torra partier på kroppen som tex händer, fötter, armbågar och knän. Detta gör att färjen blir jämnare då det oftast suger åt sig extra mycket på torra partier. Om du använder spray, spraya 25-30 cm från kroppen och låt det torka väl innan du tar på dig kläderna igen. Och låt inte kroppen komma i kontakt med vatten innom de närmaste sex timmarna.
Lycka till!

Tips på en bra och täckande flytande foundation önskas!
Ja, jag skulle vilja ha tips på en flytande foundation som täcker bra.
Efter jag fick min dotter fick jag hemska utslag i ansiktet (vet ännu inte vad det var) och vanligtvis bryr jag mig inte så mycket om det, men till bröllopet skulle jag gärna vilja täcka över så gott det går. Tack tacksamt emot tips och förslag.

Svar: Ett tips är att använda dig av concealer där du har dina utslag. Och sedan använda dig av en naturligare, mindre täckande foundation i resten av ansiktet. Då slipper du den maskliknande sminkningen.
Använd istället en täckande concealer, MAC har en som täcker allt från finnar till tattueringar. Studio Finish concealer heter den. Om du ändå vill ha en täckande foundation så skulle jag även där rekomendera en från mac. Den täcker bra utan att bli för tjock för annsiktet, studio fix fluid heter den.

Måste tånaglarna vara i samma färg som handnaglarna?
Jag tänkte göra fransk manikyr på mina riktiga naglar. Nu kommer jag att ha peep toe på skorna så jag undrar hur ni tycker angående färg på tånaglarna. Jag har ofta ett rosarött nagellack på tånaglarna. Kan man ha det om man har fransk manikyr på handnaglarna?

Svar: Jag tycker absolut att det fungerar då en fransk manikyr är mer ”naturligt”. Allt pssar till dessa, men ännu finare tycker jag är fransk manikyr på fötterna också.

Du kan ställa frågor till Helen och de andra experterna i forumet:

Powered by Labrador CMS