Hyra bröllopslokal? Tips på saker att tänka på

Att hyra bröllopslokal är en stor grej och det gäller att hitta ett ställe ni verkligen trivs med. Här kommer några användbara tips!

Hitta lokalen som har 'det' till ditt bröllop!
Hitta lokalen som har "det" till ditt bröllop!

En av de viktigaste sakerna när du ska planera bröllopet är att hitta en passande lokal till festen. Den ska rymma alla gäster och ha plats för både dans och middag.

Så hur gör man för att hitta den perfekta bröllopslokalen? Här kommer våra tips!

Läs också: Boka DJ till bröllopet: 8 saker att tänka på

Så hittar du den perfekta lokalen för bröllopsfesten

1. Se till att det är enkelt att ta sig dit från själva vigselplatsen

Först bör ni bestämma vart ni ska gifta er. Ska det vara i en kyrka eller i samma lokal som festen? Om det är det förstnämnda bör ni se till att alla kan transportera sig mellan kyrkan och den efterföljande festen.

2. Var ute i god tid

När ni ska börja leta efter en lokal är det viktigt att vara ute i god tid. Populära ställen kan vara uppbokade flera månader i förväg, speciellt om ni ska ha ett bröllop under högsäsong. Om ni hittar en lokal tidigt kan ni höra av er till uthyraren och försäkra er om att det är ledigt under de datum ni har tänkt er. Kanske får ni vara lite flexibla när det gäller datum?

3. Vad ska lokalen "ha"?

Sätt er ner tillsammans och fundera över vad ni vill att lokalen ska ha. Sverige har en mångsidig natur och du kan enkelt hitta ett passande landskap. Några exempel på kategorier som finns är:

  • Fjäll eller berg
  • Strandnära
  • Lantligt
  • Slott eller herrgård

När ni kommit underfund med vad för typ av landskap ni är ute efter är det enklare att skära ner listan av lokaler!

4. Hur många blir ni?

Nästa steg är att spika gästlistan och vara säker på att lokalen rymmer det antal människor ni vill bjuda. Lokalen måste även anpassas efter antalet besökare. Det ska inte kännas för trångt eller för stort.

5. Kontakta uthyrare

Nu är det dags att höra av sig till uthyrare och säga att ni vill hyra deras bröllopslokal.

6. Reka! (Besök lokalen)

Ofta vill man göra ett besök på lokalen och få en känsla för stället innan man bekräftar till 100%. Så boka in en träff och se om det är rätt lokal för ert bröllop!

7. Rymmer den allt?

Rymmer lokalen både bord, buffé, bar, DJ-bås, dansgolv? Hur ser det ut med toaletter? Hur mycket får du pynta själv, och hur mycket ingår i lokalerbjudandet?

8. Har den "det"?

Känn efter en extra gång. Är det här ni vill fira ert bröllop? Är det lokalen som har "det"? Ni vet – den där känslan av att det känns rätt!

9. Svårt att hitta? Fråga runt!

Vet du inte ens vart du ska börja? Fråga runt bland gifta vänner och bekanta. Ofta kommer de med värdefulla tips!

Powered by Labrador CMS