Gifta sig ensamma – tips för er som vill ha ett litet och privat bröllop

Våra bästa tips när du planerar ett litet bröllop för bara er två.

Ett par som gifter sig ensamma.
Alla bröllop behöver inte vara stora.

Även om det för många är självklart med storslagna bröllop med många gäster så måste det inte se ut så. Det finns oändligt många sätt att hålla ett bröllop, och vill man göra det litet så finns det goda möjligheter att ändå göra det vackert och minnesvärt. Det finns även många möjligheter med ett litet bröllop, som att det kan bli billigare och betydligt enklare att planera. Här kommer våra bästa tips till dig som tänker dig ett bröllop för bara er två.

Helt själva eller med fåtal gäster

Först och främst, fundera över hur litet ni tänker er. Vill ni vara helt själva, eller vill ni bjuda ett fåtal gäster? Här är det viktigt att tänka på att man måste ha två vittnen när man gifter sig, och detta ska vara två personer som är myndiga. Det kan alltså vara en fördel att ha åtminstone två gäster, som vittnen.

Om ni har tänkt resa bort och vill vara ifred så mycket som möjligt så känns det kanske inte lika självklart att släpa med två gäster som enbart ska få bevittna vigseln. Då kan man istället kolla med vigselförrättaren om det finns någon möjlighet för dem att ta med ett vittne, detta kan framför allt vara möjligt om man gifter sig i ett rådhus eller en kyrka. Gifter man sig på en annan plats där det finns människor, i eller i närheten av ett hotell till exempel, kan man även fråga om det finns ett par personer där som kan ställa upp som vittnen.

Bestäm vart ni ska gifta er

Utan gäster behöver ni inte tänka på sådant som reskostnader och övernattning för andra än er själva. Detta kan skapa riktigt stora möjligheter - ni kan gifta er på en annorlunda plats, på en väldigt privat och lugn plats, långt hemifrån eller vart ni vill.

Kolla upp vigselförrättare i närheten

Om ni reser iväg bör ni kolla upp så att det finns tillgängliga vigselförrättare på den platsen, och just det datumet, innan ni bokar. Om ni dessutom tänker er en väldigt annorlunda plats som är svår att ta sig till så blir det extra viktigt att kolla upp så att det faktiskt finns en vigselförrättare som kan åka dit, innan ni har ställt in er helt på att det är där vigseln ska äga rum.

Gift er ensamma men gör dagen speciell

Självklart är ens bröllop alltid speciellt, och vill man fira den ensam med sin partner så är detta kanske speciellt nog. Med det sagt så behöver man inte strunta i allt annat som hör bröllopet till, bara för att man inte bjudit in gäster. Klä upp er för varandra, boka in en middag på en fin restaurang och bo på ett vackert slott eller lyxigt hotell. Om ni vill - det här är trots allt er dag, och det är bara ni som kan bestämma vad ni ska göra eller inte göra.

Powered by Labrador CMS