Dagen innan bröllopet – checklista med 20 saker att göra

Ligg inte sömnlös med känslan av att du glömt något: här kommer en checklista med saker som kan göras och kontrolleras dagen innan bröllopet!

En del grejer är bra att få gjorda just dagen innan bröllopet!
En del grejer är bra att få gjorda just dagen innan bröllopet!

Vad behövs göras innan bröllopet? Här kommer en smart checklista!

1. Prova era bröllopskläder igen

Ta på er de kläder ni ska ha på bröllopet. Prova att sitta ner, gå runt och gör er bekanta med kläderna, så att ni inte känner er obekväma och ”utklädda” under bröllopet.

2. Gå in skorna

Undvik skavsår på bröllopsfesten – gå in skorna innan. Nya skor resulterar nästan alltid i skavsår, och det lär knappast få dig att vilja gå upp på dansgolvet.

3. Stäm av med bröllopsplaneraren

Även om det känns som att läget är under kontroll så är det bra att ha ett sista avstämmningssamtal.

4. Ta inte med dig jobbet hem

Du vill inte lämna jobbet stressad och med massa arbetsuppgifter hängande över dig dagen innan bröllopet. Arbeta undan så mycket det bara går innan bröllopet.

5. Sov!

Sömn är det bästa sättet att ladda sina batterier. Och du lär behöva dem under under den stora dagen.

6. Kolla igenom mejlkorgen

Kanske kommer gästerna med några sista minuten-frågor. Eller så har bröllopsplaneraren ett sista ärende. Gör därför en sista rensning av mejlkorgen innan du loggar ut och ägnar dig åt bröllopet.

7. Packa inför smekmånaden

Om ni åker på bröllopsresa direkt efter bröllopet kan det vara värt att packa inför den innan bröllopet. Risken för att ni kommer vara väääldigt trötta dagen efter är stor och vem vill ställa väckarklockan på bröllopsnatten för att packa?

8. Städa hemmet

Vilket brudpar vill börja tjafsa om disk i vasken samma dag som man kommer hem från bröllopet? Inget. Städa därför hemmet innan ni åker iväg till bröllopet.

9. Spendera tid med varandra

Snart ska ni gå igenom en av de största sakerna man kan göra som ett par. Ta er tid för att tillsammans gå igenom förväntningarna – och kanske till lugna varandras nerver. Ps. glöm inte att slappna av tillsammans.

10. Planera hur ni kommer till bröllopssviten

Om festen hålls på en plats en bit ifrån stället där ni ska sova är det en bra idé att planera för hur ni tar er dit. Tråkigt att behöva stå i en taxikö när man bestämt sig för att man vill lämna festen.

11. Packa ner en reservklänning

Antagligen kommer bruden aldrig vilja ta av sig klänningen, men OM den skulle kännas för stor och obekväm under festen kan det vara skönt att ha en nättare klänning i reserv.

12. Måla naglarna

Om du tänkt ha färg på naglarna under bröllopet, så fixa det kvällen innan. Du vet säkert redan att det är svårt att måla naglarna när man är stressad. Dessutom blir det sällan snyggt.

13. Drick vatten

Håll en jämn vätskenivå dagarna innan bröllopet.

14. Ring de som inte gett besked

Det kommer säkert vara några gäster som glömmer bort att tacka ja eller nej till er inbjudan. Det kan kännas jobbigt och tjatigt att ringa och kräva ett svar, men risken är att gäster som ni inte räknat med, på grund av uteblivet svar, plötsligt dyker upp på bröllopet.

15. Kolla över bordsplaceringen

Kolla över den färdiga bordsplaceringen en sista gång, så att det känns helt rätt. Kolla också över så att ni har fått all information om allergier och liknande.

16. Gör ett survival-kit

Hårspännen, läppstift, plåster… Det finns många saker som kan komma till användning under bröllopsfesten. Packa ner de här sakerna och lägg i en necessär.

17. Stäm av med brudtärnor, bestmens och toastmasters

Försäkra dig om att de har koll på läget och vilka tider som gäller för smink, frisör och liknande. Fråga också om det är något de behöver.

18. Gör en spellista

Om ni inte kommer ha en egen DJ eller levande musik, så är det en bra idé att sätta ihop en spellista, så att det inte blir bråk om vilka låtar som ska spelas under kvällen. Kom bara ihåg att börja i tid! Musiken ska ju trots allt kunna spelas i flera timmar i sträck.

19. Prata med fotografen

Vilken typ av bilder vill ni ha? Vilken typ av bildspråk vill ni absolut inte ha? Finns det någon särskild plats där ni vill att ert porträtt? Prata om allt detta med er fotograf!

20. Fixa presenter till gästerna

Om ni har tänkt att ge gästerna en varsin present, så fixa dem några dagar innan bröllopet, så slipper ni stressa med det kvällen innan.

Powered by Labrador CMS