Bröllopskoordinator: Pris uppgifter och om det är värt

Här är allt du behöver veta om att anlita en bröllopskoordinator.

En bröllopskoordinator och ett brudpar.
Allt du behöver veta när du ska anlita en bröllopskoordinator.

Att planera ett bröllop är inte alltid så enkelt, det är många saker man behöver tänka på och mycket att göra. Samtidigt vill man förmodligen att dagen blir så bra som möjligt. Just planeringen kan många gånger vara det som tar längst tid, men det är också det som gör att alla andra förberedelser blir enklare att genomföra. Om man känner att detta är allt för överväldigande och jobbigt så kan man anlita en bröllopskoordinator som hjälper till. Men vad gör egentligen en sådan, vad kostar det att anlita en bröllopskoordinator och är det värt det?

Vad gör en bröllopskoordinator?

En bröllopskoordinator hjälper till att planera bröllopet, helt enkelt. De planerar bröllopet tillsammans med brudparet, och deras viktigaste uppgift är att se till att bröllopet blir precis så som brudparet vill ha det. De planerar allting som har med bröllopet att göra, och de gör det utifrån brudparets önskemål och preferenser.

Detta kan alltså handla om precis allt som har med bröllopet att göra: festlokalen, bröllopsmiddagen. klänningen. limousine, inbjudningskort och blommor till exempel.

Vad är skillnaden mellan en bröllopskoordinator och en bröllopsplanerare?

Det är ingen skillnad mellan en bröllopskoordinator och en bröllopsplanerare, detta är bara olika namn på samma sak. En bröllopskoordinator är en person som planerar bröllop, det vill säga en bröllopsplanerare. Vilken av dessa titlar man väljer att använda kan variera, men det innebär ändå samma sak.

Vad kostar det att anlita en bröllopskoordinator?

Kostnaden för att anlita en bröllopskoordinator kan variera väldigt mycket. Generellt brukar man säga att det brukar kosta omkring 4000-8000 kronor, men detta stämmer inte alltid. Det kan kosta allt från några tusenlappar och upp till 100 000 kronor, eller ännu mer än så.

Priset varierar förstås mycket mellan olika bröllopskoordinatorer, då de sätter sitt pris själva, men det beror även på hur mycket det är som ska planeras. Ett stort bröllop som tar lång tid att planera kan kosta betydligt mer än ett mindre bröllop med färre saker att planera.

Är det värt att anlita en bröllopskoordinator?

Det är omöjligt att svara på om det är värt att anlita en bröllopskoordinator eller inte, eftersom detta är väldigt individuellt. För många kan det absolut vara värt det, eftersom det innebär att planeringen blir betydligt enklare. Man får hjälp att planera bröllopet på ett sätt man kanske inte hade kunnat göra själv, och man kan även få förslag och inspiration från någon som faktiskt jobbar med att planera bröllop.

Något som är viktigt att komma ihåg är dock att man planerar bröllopet själv även när man gör det med hjälp av en bröllopskoordinator. Detta innebär att man faktiskt kommer behöva göra en del själv och man lämnar inte över precis allting till någon annan. Att anlita en bröllopskoordinator innebär alltså inte att någon annan tar alla beslut och planerar utifrån sig själv, tvärtom - du får hjälp att planera det så att det blir precis så som du vill ha det.

Powered by Labrador CMS