Bröllopsdrömmar i Toscana: Så planerar du bröllop i Italien

Här kan du läsa om det fungerar att gifta sig i Italien.

Drömbröllop i Italien.
Drömbröllop i Italien.

Att gifta sig utomlands är förstås en dröm för många, och just Italien är utmärkt för bröllop. Det här kan dock göras på många olika sätt, och det finns en hel del att tänka på när man ska gifta sig i Italien. Här går vi igenom några saker som kan vara bra att fundera över innan man bokar och sätter sig på planet till Italien.

Att välja plats i Italien

Även om ni har bestämt er för Toscana så finns det många alternativ att välja mellan. Kanske tänker ni er en vacker strand eller någon annan fin plats i Toscana. Det finns också vackra slott, för den som vill ha ett riktigt lyxigt bröllop. Eller varför inte hyra en lyxig villa med vacker utsikt? Hyr man en villa flera dagar så har man även någonstans att bo under resan, och kanske även plats för eventuella gäster.

Planera allt själv eller boka bröllopspaket

Det finns ganska många alternativ när det kommer till planering av bröllopet. Antingen väljer man att göra precis allting själv, eller så tar man hjälp. Och här finns också olika alternativ. Man kan anlita en bröllopsplanerare som inriktar sig på just bröllop i Italien, eller så kan man boka ett bröllopspaket för att slippa tänka på en del saker.

Vad ett bröllopspaket innebär kan förstås variera. Ofta handlar det om sådant som en festlokal, catering och kanske personal. Det här kan vara ett bra alternativ när man ska ta med gäster och vill slippa planera middagen och liknande, men i övrigt vill sköta all planering själv.

Vigsel eller ceremoni

Om man vill fira sitt bröllop utomlands men samtidigt vill göra det enklare så är ett alternativ att vigas i Sverige, och ha en ceremoni i Italien. Vigseln kan man ha strax innan avresan eller några dagar eller veckor innan. Den kan äga rum i rådhus eller kyrka, på flygplatsen eller på annan plats.

Man kan lösa papperna innan för att underlätta

När man sedan är utomlands så är man redan gifta, men firar bröllopet med en ceremoni eller bara med bröllopsmiddag och bröllopsfest. På så sätt slipper man tänka på en vigsel i ett annat land, hitta vigselförrättare och så vidare. Vill man ha en ceremoni kan man ha en till vigsel, där vem som helst är vigselförrättare denna gång eftersom det endast är en symbolisk vigsel.

Powered by Labrador CMS