Barnfritt bröllop – hur blir det med våra egna två barn?

Att planera bröllop är roligt men det är också en hel del stora beslut att ta. Ett av dessa är hur man som brudpar ställer sig i frågan om man vill ha barn närvarande under den festliga dagen, eller inte. Och om man vill ha det barnfritt, hur gör man då med sina egna barn? 

Att besluta att ha ett barnfritt bröllop kan vara svårt.

Att planera bröllop är utmanande och man ställs inför en hel del beslut som måste fattas. Vilka ska vi bjuda? Ska vi ha kött eller fisk på menyn? Ska vi inkludera barn på under kvällen? 

Barnfria bröllop blir allt vanligare men hur gör man med sina egna barn eller barn man är släkt med? Den kluriga frågan diskuteras i Bröllopstorgets forum där olika personer berättar hur de själva tänker i frågan. 

Barnfritt bröllop. Hur blir det med våra egna två barn?

I Bröllopstorgets forum finns det flera trådar som berör ämnet och detta problem lyfts specifikt i tråden Barnfritt bröllop. Hur blir det med våra egna två barn? Trådstartaren beskriver sitt problem: 

”Vi önskar att ha ett barnfritt bröllop, största anledningen är att släkten & vännerna har så många barn och det skulle lätt bli ett barnkalas istället för bröllop. Men, hur ska vi göra med våra egna barn? De som vi har som kan passa barnen vill vi självklart ha med på vår dag.Hur har ni gjort? Jag är rädd att det kan bli mkt sura miner om våra barn får vara med, men inte gästernas.”

Frågan skapar reaktioner i tråden men de flesta anser att sina egna barn är undantag på bröllop. 

”Vad gästerna tycker om att han är med struntar vi faktiskt i”

”Men att vår egen son är med ser jag som självklart, dels eftersom vi vill dela dagen med honom också och dels finns ingen som kan vara barnvakt då alla är gäster på bröllopet. Dock kommer en kompis till oss vara barnvakt åt honom på bröllopet. Vad gästerna tycker om att han är med struntar vi faktiskt i. Vi har inget val och dessutom är han för liten för att vara borta från oss en hel dag.”

”Konstigt att era barn är med”

”Det är nog inte många som ser det som konstigt att era barn är med. Speciellt inte om alla "vanliga" barnvakter är med där. Men beroende på hur gamla barnen är så kanske dom kan få sova över hos någon kompis från dagis/skolan sen om du hör med deras kompisars föräldrar?”

”Jag hade blivit sur”

”Jag hade blivit sur om någon ens kommenterat om att mina egna barn närvarade. Det är dina barn och det är en självklarhet att dem ska vara där om du vill ha dem där!”

”Hela familjens dag”

”Vi har önskat barnfritt men våra två tjejer, 4 och 7 år kommer att vara med så länge dom orkar. Dom ser fram emot våran dag som dom även ser som hela familjens dag. Dom är överlyckliga över att vi ska gifta oss. Stora kusiner över 15 år kommer att vara med men för övrigt blir det barnfritt....”

Ämnet diskuteras även i andra trådar i Familjelivs forum där användare också uttrycker sina tankar och åsikter om huruvida de vill ha barn på sina bröllop. 

”Ett jättefint bröllop med många barn”

”Jag tycker det beror på hur man förbereder och plats. Har varit på ett jättefint bröllop med många barn. Det fanns ställe att leka på och det var en hel del barnvakter med så att föräldrar kunde ha kul. Om barnen dessutom känner varandra är det ett fantastiskt minne för framtiden.”

”ALLA, tyckte det var bra”

”Vi ska ha barnfritt på bröllop och fest. Frågade mina vänner och släkten om detta (de som påverkas) och alla, ALLA, tyckte det var bra. En kväll för föräldrarna att vara vuxna, få äta gott, dricka gott och inte behöva oroa sig över barnen..Och jag som brud vill inte ha barn där - jag skulle vara orolig, nervös och irriterad hela kvällen. Nej - inga barn hos oss.” 

Svaren ovan kommer från följande forumtrådar: Barnfritt bröllop. Hur blir det med våra egna två barn?, Barn på bröllopet? och Om barn på bröllop. Läs mer av diskussionerna och var med och tyck till du också! 

Powered by Labrador CMS