Tips på roliga råd till brudparet – som garanterat leder till skratt

Att lätta upp stämningen på ett bröllop med att ge det nygifta paret lite roliga äktenskapsråd är ett vinnande koncept – ta del av några roliga råd till de äkta makarna här! 

Roliga råd till brudparet!

Äktenskapet är en resa fylld med kärlek, utmaningar och många minnesvärda ögonblick. Men vem har sagt att man inte kan ha lite roligt på vägen? 

För att lätta upp stämningen på bröllopet är det många som tar tillfället i akt och ger brudparet lite roliga råd, för att brudparet ska slippa känna sig överväldigade av alla seriösa råd och kloka ord. 

Att låta en bok cirkulera under kvällen så alla gäster får chansen att fylla i med sina egna roliga råd är ett vanligt inslag på bröllopsfesten. Tanken är att det ska ge brudparet en paus från allvaret och istället låta dem njuta av några roliga och lättsamma äktenskapsråd som kan ge dem ett gott skratt och en starkare relation. 

Roliga råd till brudparet 

Det kan dock vara lite svårt att komma på vilka råd man kan ge det nygifta paret. I Familjelivs forum har användarna givit sina bästa tips på roliga äktenskapsråd till brudparet. 

Gammeldags råd 

Det är spridda skurar på tipsen i forumet, en person tycker att det är kul att, med glimten i ögat dra några äktenskapsråd från en amerikansk damtidning på 50-talet. Och råden är minst sagt förlegade: 

 • Ha middagen färdig när din man kommer hem.
 • Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.
 • Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda.
 •  Säg till era barn att hålla sig tysta och lugna

Inspiration från en bok

En annan person har varit på ett bröllop och fick inspiration därifrån: 

”Var på ett bröllop där toastmasterinnan hade hittat en urgammal bok som handlade om äktenskap. Varje gång hon skulle introducera en talare sade hon några ord om ett eller två kapitel i boken. När hon kom till kapitlet om "hur barn blir till" så konstaterade hon att den tidigare ägaren ännu inte sprättat upp sidorna..! (Väldigt gammal bok!) Alla skrattade så de kiknade varje gång hon berättade om vilka "goda råd" boken innehöll. Brudparet fick naturligtvis boken och de är fortfarande gifta!!”, skriver hen. 

Äktenskapsråd 

Andra roliga äktenskapsråd som är mer anpassade till hur samhället ser ut idag lyder: 

 • Kom ihåg att du alltid kan vinna ett argument genom att säga "ja, kära": Ibland är det bästa sättet att hålla fred att helt enkelt ge efter och inse att vissa saker inte är värda att bråka om.
 • Håll hemligheter, men bara roliga sådana: Överraska din partner med små överraskningar eller gåvor. Det håller gnistan levande och visar att du tänker på dem.
 • Låt inte solen gå ner över ett bråk – utan att först ha ätit en pizza tillsammans: Mat löser inte allt, men det kan göra många situationer mycket bättre.
 • Skratta åt varandras skämt, även om de inte är roliga: Humor är viktigt i ett äktenskap, och att skratta tillsammans stärker banden.
 • Glöm inte att säga "jag älskar dig" – och lika viktigt, glöm inte att säga "förlåt": Att vara snabb med både kärlek och ursäkter kan rädda många situationer.
 • Dela hushållsarbetet – men behåll era specialiteter: Om en av er är bättre på att laga mat och den andra är bättre på att tvätta, spela på era styrkor och uppskatta varandras bidrag.
 • Ha era egna små traditioner och ritualer: Det kan vara något så enkelt som en filmkväll varje fredag eller en gemensam morgonkaffe. Små saker kan skapa starka band.
 • Ha en hemlig kod för när ni vill lämna en tråkig fest: Ibland behöver man kunna kommunicera utan ord, och en hemlig kod kan vara både praktisk och rolig.
 • Ge varandra utrymme att vara sig själva: Även om ni är gifta, behöver ni fortfarande tid för er själva och era egna intressen.
 • Skratta åt misstagen och ta inte allt för allvarligt: Misstag kommer att hända, och det är mycket bättre att skratta åt dem än att låta dem bli stora problem.

Svaren ovan kommer från följande forumtrådar: Roliga citat om kärlek och bröllop och Roliga äktenskapråd. Ta del av hela diskussionen och var med och bidra med dina bästa äktenskapsråd du också! 

Missa inte: 

Utgångsmusik: 75 minnesvärda låtar som får gästerna att dansa

Vad kan man kasta på brudparet istället för ris? 

Powered by Labrador CMS