Stålbröllop: Presenter till 11-årig bröllopsdag

Här hittar du förslag på passande presenter när ni firar 11 år som gifta.

En klocka i stål och ett par som håller hand på sin bröllopsdag.
Presenter som passar på 11-årig bröllopsdag.

En bröllopsdag är alltid speciell, oavsett om ni firar det första året som gifta eller har varit gifta i 50 år. När ni varit gifta i 11 år så firar ni stålbröllop, vilket helt enkelt innebär att ni firar att ni har stålsatt er tillsammans under dessa år.

De flesta vill uppmärksamma bröllopsdagarna på något sätt, antingen bara genom att ge sin partner extra uppmärksamhet eller genom att slå på stort - eller någonting däremellan. Här kommer vi att fokusera på passande presenter till den 11-åriga bröllopsdagen.

Presenter att ge din partner när ni firar 11 år som gifta

Det finns faktiskt många presenter som passar bra att ge när man firar stålbröllop, oavsett om du vill ge något som hör ihop med dagen eller inte alls bryr dig om att det är just stålbröllop ni firar.

Presenter i stål

Stålpresenter låter kanske inte så romantiska, men det finns däremot många praktiska presenter i stål som ni båda kan ha användning av - till exempel en riktigt bra kockkniv, eller något annat köksredskap i stål.

Vill du ge något lite mer romantiskt än en kniv så kanske ett smycke, en armbandsklocka, tårtspade, bestick, väggklocka eller solglasögon vara bättre alternativ. Ett grillset med grillredskap kan också vara ett bra val, om din partner älskar att grilla, och dessa finns även som personliga där du till exempel kan få ett valfritt tryck på lådan som de kommer i.

Om din partner gillar trädgårdsarbete kan trädgårdsreskap i rostfritt stål vara ett bra val. Eller varför inte en fruktkorg i stål, fylld med din partners favoritfrukter? Det finns även fina vinglas i stål, och vinställ, som passar bra om din partner är en vinälskare. Och till mannen kanske ett rakset i stål passar perfekt att ge denna dag.

Presenter som symboliserar 11-årig bröllopsdag

Om ni inte bryr er om vad varje årsdag står för men ändå vill anstränga dig, då kanske du istället kan fokusera på det faktum att ni varit gifta i just 11 år. Ge din partner 11 presenter, en för varje år ni varit gifta. Detta behöver förstås inte vara 11 stycken extremt påkostade presenter, utan låt dem istället bli betydelsefulla och symbolisera er kärlek på olika sätt. Kanske kan de representera varje år av äktenskapet, och innehålla något som påminner om just det året?

Powered by Labrador CMS