Så blev vi kidnappade inför möhippan – läsarna berättar

I Bröllopstorgets forum har vi plockat fram roliga kidnappningar inför möhippan och svensexan.

Brud Mohippa
Brud Mohippa

I Bröllopstorgets forum har vi plockat fram roliga kidnappningar inför möhippan och svensexan. Hitta inspiration här!

040814:
”En jag hört talas om blev hämtad hemma i raggarbil (de vet att hon hatar det). Sedan fick hon åka till mötesplatsen i den. Längs vägen hade de satt upp ballonger med namnen på hennes ex på. Hon fick hoppa av och hämta in dessa. När de kom till samlingsplatsen fick hon förklarar historien bakom varje ballong och smälla en efter en med en nål för att markera att det är slut. Det skulle jag vilja göra!”

Dea:
”En kompis fick ett paket med en kodräkt och en uppmaning att stå på en busshållplats vid en viss tid dagen efter. När han hade stått där ett tag kom en annan kille i kodräkt och ställde sig på hållplatsen mitt emot. Så kom hela svensexan, och kidnappade den andra kon. Det tyckte jag var kul. Men efter en stund kom de tillbaks och kidnappade honom också…”

september2008:
”Jag var med och hjälpte till på en rolig möhippa. Först fick den blivande bruden gå på skenmöhippa genom att gå till tandläkaren. Bruden gillar inte tandläkare men den som hon skulle gå till var tärnans kusin så när hon väl var där så var det ok. Dagen då den riktiga möhippan var så hade hon fått ett paket med instruktioner om vad hon skulle packa ner och vad hon skulle ta sig. Med i paketet låg även en illrosa klänning. Med packning och klänningen på så skulle hon ta bussen själv dit resten av gänget väntade. Vad hon inte visste var att hon blev smygfilmad. Detta klipptes sedan ihop med filmen från resten av möhippan. Väldigt uppskattat.”

Tooticki:
”Min drömmöhippa ser ut som följer: Jag blir kidnappad i skolan vid 14-tiden av en kille i skinnställ, han tar med mig på sin Harley runt stan. Släpper av mig vid ett äventyrsställe utanför stan där mina kompisar möter upp.”

Lady o Lufsen:
”En kidnappning som jag var med om en gång… Hon jobbade i butik och hennes chef och arbetskamrater var med på det hela. En man hämtade in henne på kontoret eftersom hon påstods ha stulit en limpa. Hon fick sitta en stund själv inne på kontoret innan vi alla hoppade fram. Kan ni tänka er vad hemskt att tänka ut ett försvarstal över en limpa som man aldrig ens har varit i närheten av- usch! Hon fick i alla fall en slöja på sig och en skylt över bröstet med texten: ”Fortfarande på fri fot”, fick sitta i kassan och ta emot alla kunder den första kvarten innan vi släpade iväg henne.”

Mrs.K:
”En bekants bekant vart hämtad på jobbet (kontorslandskap). Det kom in en kille i vit uniform, musik till En officer och en Gentleman spelades och hon vart upplockad i hans armar och helt sonika utburen från kontoret.”

Silverpinglan:
”Man kan bli kidnappad väldigt tidigt på morgonen genom att alla rusar i med grisaniskten. Garanterat läskigt! Eller så kan man fixa en man som agerar kronofodge och ska ju ge bruden en betalningsanmärkning. Eller en polis som tar henne när hon kör bil och har preparerat alkoblåsaren innan så hon blåser 2.0 promille.”

Jenny28:
”Jag blev hämtad av ett pizzabud… Det var ganska kul.”

Anna Henrik:
”Ett utrop i affären där hon handlar är också kul! ”kan xx komma till kassan” och så står alla där!”

trampetroll:
”Mina vänner rusade in med rånarluvor och helt klädd i svart, höll på att dö av chock men sedan var det hur kul som helst bara!”

V I L M A:
”Jag hade precis stigit upp, var fortfarande naken när det ringde på dörren. Jag sprang och gömde mig i sovrummet medan sambon öppnade dörren. Jag klädde på mig en morgonrock och gick ut i köket och där stod en man i komplett motorcykelställ med en lapp i handen. Det var en lista på grejer jag skulle packa ner och jag hade 5 minuter på mig. Det var bara att skynda sig, hoppa i motorcykelställ han hade med sig. Fick skjuts till stan där jag fick sätta på mig ögonbindel. Motorcykelkille åkte iväg och där stod jag helt själv med ögonbindel. Snart tog man tag i mina händer och ledde mig under tystnad en lång bit. När jag sedan tog av mig ögonbindeln var alla mina väninnor samlade i en park nära vattnet med en fantastisk picknick med champagne, jordgubbar, baguette, ostar mm. En underbar dag började!”

helenrik:
”Jag fick ett telefonsamtal att jag skulle befinna mig vid Pressbyrån exakt en timme från det jag lagt på luren. Där fick jag ett kuvert med ytterligare information.”

Sussa – juni 07:
”Det ringde på dörren kl 07,30. Min sambo var uppe men jag låg fortfarande och sov. In strömmar massa människor som börjar göra frukost och vi får gå och duscha. Jag måste säga att man verkligen blev överraskad när de kom så tidigt. Man väntar ju verkligen inte sig det…”

pudan:
”Jag blev hippad en dag när jag minst av allt väntade det. Jag skulle till frissan för provuppsättning och sen skulle min man och jag fixa en massa ärenden på stan. Det var inget han hade bestämt utan saker jag hade bett honom hänga med på och som var akuta och det visste han om. Han skulle hämta mig efter frissan och för att han inte skulle se hur jag skulle se ut i håret tog jag ner det mycket hastigt och lustigt innan bilen kom – resultatet: kråkbo! Han säger att han provat sina skor han skulle ha till bröllopet och att de var för små & affären han skulle till för nya stängde snart (vilket stämmer) så vi måste dit innan jag kan hem och duscha och fixa håret och greja övriga ärenden. Det tog tusen år i skoaffären där han faktiskt handlade ett par skor (som han senare lämnade tillbaka eftersom de där hemma var lagom!) och jag blev – precis som han räknat ut det- kissnödig. Har världens minsta blåsa så det var ju ingen överraskning direkt. Jag tjatar på att vi måste till ett dass och han verkar helt motvillig till detta men ger med sig. Jag rusar in på ett fik och när jag kommer ut är bilen borta och precis när jag märker det blir jag attackerad bakifrån och får ögonbindel. Fraktas sen till nån bil och körs runt i ca 30 minuter utan att nån säger nåt. Bilen är full av mina fnissiga kompisar och ingen röjde sig! Imponerande! Droppas sen av vid go-cart och dagen med stort D är igång!”

l i s a:
”Jag fick ett utlandssamtal vid 07.50 i lördags. En man gav mig strikta order på engelska om vad jag skulle packa och ha på mig. Jag fick 20 minuter på mig och sedan skulle jag gå ut på min balkong och vänta på vidare instruktioner. Jag stod och skakade och trodde att det kanske skulle hoppa fram ett gäng morgontrötta tjejer ur någon buske… Men inte då. In på innergården bland alla lägenhetshus kom en stor jädra flygplatsbrandbil! Ut hoppar en brandman och gormar att jag genast ska följa med… och på den vägen var det.”

brud070609:
”Jag skulle vara hemma för att hålla min m2b hemma då killgänget skulle komma och hämta honom. Jag längtade efter att de skulle hämta honom så jag i lugn och ro kunde åka in till stan och gå massa ärenden. När det ringde på dörren tänkte jag bara ”stackare, om han visste vad som väntade honom”. Men när dörren gick upp så stod tjejerna där! Paff är inte ordet! De stormade in med saker och ting jag skulle ha på mig, sen skulle jag packa snabbt som attans och under tiden dessutom dricka m.m. Men jag drog ut på det hela. När min kompis följde efter för att påskynda packningen sa jag att jag kan inte skynda mig, för killarna ska ju komma. Då skrattade hon bara och sa att svensexan inte skulle bli av då utan senare på kvällen! Grundlurad!”

Hedebris:
”Min m2b ska bli hämtad av polisen… De ska smuggla in mjöl i hans skåp på jobb och komma med en polis och knarkhund.”

Tolin:
”Vet några som lossade någon slang i motorn så att inte bilen gick igång när den blivande brudgummen skulle iväg till ett arrangerat möte. Svensexegänget gömde sig i garaget och gjorde entré när brudgummen blivit lagom frustrerad.”

Pinglans:
”Vi fick vår väninnas m2b att ta med henne till Bauhaus, de byggde hus för tillfället. När de kom in stod vi alla femton med ryggen mot henne och hade t-shirts med texten ”Nu gifter Anderssons tjej sig!!!” på ryggen. Hon fattade först inte utan trodde att det var någon personal som skulle ta ett gruppfoto. Vi vände oss om alla på en gång och sa i stark kör: Möhippa Hanna! Hennes min var obetalbar! Ja, detta är kanske för snällt för er men det var roligt i alla fall.”

muminlina:
”Ordna en jättetråkig fest där alla går hem rätt tidigt och inget kul händer. Då tror den blivande bruden att hennes möhippa är över. Men en vecka senare fixar ni den riktiga möhippan.”

frulan:
”Jag blev kidnappad hemma. Vi låg och sov och det bankade på dörren. Vi bor ganska avskilt och det är inte ofta det blir spontanbesök. Min man låtsades storsova och jag fick gå upp. Utanför stod en tjej/kille helt maskerad o visade upp en lapp. Personen sa ingenting under hela tiden. På lappen stod det att jag hade 10 minuter på mig att packa en väska med diverse saker. De som känner mig veeet att det tar minst en timme innan jag är människa på morgonen. Jag hattade runt o försökte packa… Glömde självklart sminket på toan. Sen fick jag en filt över huvudet och togs till en bil. Sen åkte vi och när jag väl fick av mig filten var jag hemma hos en kompis o där var alla tjejerna.”

LÄS MER:
Kidnappa bruden till möhippan – 5 roliga idéer

Artikelbild: Oksana Shufrych/ Shutterstock.com

Powered by Labrador CMS