Bröllop

Reklampolicy

Bröllopstorget är en marknadsplats och en social mötesplats. Marknadsplatsen innefattar enbart betald annonsplats samt Bröllopstorgets företagsregister. Den sociala mötesplatsen innefattar Bröllopstorgets forum, medlemmens presentationssida och inbox. På dessa platser får reklam under inga omständigheter förekomma. Med reklam räknas här allt som inte är oberoende tips. Medlemskap på Bröllopstorget är endast för privat bruk utan kommersiella vinstintressen. Undantaget är PLUS-företag.

Regler för PLUS-företag
För företagsregistrets PLUS-kunder är reglerna friare. PLUS-kunder svara i inlägg i forumet som företag i kommersiell bemärkelse och ekonomiskt syfte eller för att ge råd och information som professionell expert. En PLUS-kund får skriva om den egna verksamheten och sitt yrke. PLUS-kunden får också länka till företaget/verksamheten i forum och interaktiva tjänster.

PLUS-kunden får dock inte använda forumet som reklamkanal för utbudsannonsering. PLUS-kunden får inte starta trådar i kommersiellt syfte, eller svartmåla andra företag eller produkter.

I forumet får PLUS-kunden:
– Marknadsföra sin existens och sina tjänster på ett övergripande, relevant sätt, genom att svara i trådar.
– Svara och kommentera som expert inom sitt område. Svaren ska vara generella och objektiva.
– Bemöta eventuella frågor och kritik.
PLUS-kunder som missköter sig i forumet blir, precis som vanliga medlemmar varnade. Upprepat missbruk av PLUS-kontot ger Bröllopstorget rätt att stänga av PLUS-kunden utan ekonomisk ersättning. Övriga medlemmar i forumet kan välja att dölja inläggen från PLUS-kunderna.

Länkar och bilder
I Bröllopstorgets forum gäller följande:
– Man får inte posta mejladresser i foruminlägg, inte heller övriga kontaktuppgifter som mobil- eller telefonnummer tillåts.
– Oberoende tips måste skrivas ut i sin helhet direkt i forumet. Länkar i inlägg är tillåtet om det är fråga om oberoende tips. Postar man däremot ett inlägg med en länk till ett företag man äger/driver eller har någon motsvarande nära koppling till kommer vi att debitera medlemmen för detta.
– Som medlem får man inte lägga upp bild på presentationssida eller i galleriet om syftet är att göra reklam, eller för att hjälpa någon annan att göra reklam.
– De bilder som läggs upp i bildgallerierna måste ha en angiven avsändare. Är det en bild på en vara eller tjänst, till exempel en ring eller ett brudfoto, som medlem publicerat som inspiration för andra, måste fotografens namn eller den som äger upphovsrätten till bilden anges som källa.
– Bilder med text i till exempel företagsnamn eller webbadress tillåts inte.
– I de fall där bilden genom sitt innehåll kan knytas till ett reklam- eller ekonomiskt syfte från medlemmens sida kommer bilderna att avlägsnas från gallerier och/eller presentationssida.

Syftet styr gränsdragningen
Det bakomliggande syftet med en medlems aktivitet spelar in i vår bedömning av lämplig påföljd. Om man som medlem publicerar ett inlägg i god tro och utan vinstsyfte kan bedömningen bli en annan än om syftet är ekonomiskt. Att i förtäckt form, genom socialt nätverkande och kontaktskapande på förment känslomässig grund, försöka knyta kunder till sig eller skapa intresse för produkt eller tjänst är inte tillåtet.

Kritiserade företag svarar
Något som kan ses som ett undantag i detta fall är när ett företag vill besvara ett inlägg i forumet för att ge sin syn på saken eller be om ursäkt för en vara eller tjänst.
Företaget har möjlighet att sakligt bemöta kritik som förekommer på forumet. Det får dock inte vara reklamrelaterat.

Läs också vad som anges i medlemsvillkoren och i forumreglerna angående reklam.

Powered by Labrador CMS