Bröllop

Rätt siluett - här är de vanligaste modellerna på bröllopsklänningar

Många blivande brudar har en vision över vilken typ av bröllopsklänning de vill bära. Men, bli inte förvånad om den ändras drastiskt när du väl börjar prova klänningar!

Siluett

Det viktiga är självklart att du känner dig bekväm, vacker och som dig själv i din brudklänning. Många väljer även att svida om lite senare på kvällen när det är dags att äntra dansgolvet, andra rockar loss i bröllopsklänningen natten lång.

Det är även en tumregel att klänningen passar temat över bröllopet generellt; har ni ett enklare, mindre bröllop kan det se lite avigt ut att komma i en strassbeströdd balklänning, till exempel.

För att göra urvalet lite enklare, kan du börja med att utgå från någon av dessa 4 modeller som grund – de kan ju sedan varieras i oändlighet!

A-linje/Prinsesskärning

En A-linjeformad klänning är en klassisk och elegant siluett, och denna modell passar de flesta kroppsformer och kommer förmodligen aldrig gå ur tiden! A-linjeskärningen är antagligen en av de absolut vanligaste modellerna på bröllopsklänning, då den kan anpassas till att vara både en enklare klänning, till en superglamorös sådan. Klänningen ser, precis som namnet avslöjar, ut som ett A i modellen; åtsittande över livet och blir sedan vidare från midjan och nedåt.

A-Linje

Sjöjungfru/trumpetsiluett

Sjöjungfrusiluetten står för en mer sensuell look – perfekt för bruden som vill framhäva sina former! Denna modell är tajt ända ner till låren eller knäna, där en vid kjol går ut. Denna modell har blivit väldigt populär under de senaste åren, kanske tack vare Kim Kardashians spektakulära Givenchy-klänning som hon bar när hon och Kanye West blev äkta makar.

Sjöjungfru

Ball gown

En så kallad ”ball gown” (översatt balklänning) är en siluett med ett tajt liv och en stor, fyllig kjol som börjar från midjan. Denna typ av modell är lite av mer dramatisk karaktär, men behöver för den sakens skull inte hamna under kategorin ”maräng” – det finns många nedtonade modeller med den här siluetten. Viktigt här är att tänka på att du inte ”drunknar” i klänningen, en modell av den här typen kräver pondus!

Ball Gown

Empireskärning

En empire-skuren klänning är även den enkel och klassisk, och brukar ofta vara lätt och i chiffongliknande material – tänk ”grekisk gudinna”. En empiremodell är perfekt om du är gravid och har en liten kula på bröllopet, då siluetten sitter åt över bysten och blir sedan luftig.

Empire

Alla bilder är hämtade från Pinterest

Powered by Labrador CMS