Michaela Forni om frieriet: "Inget såg ut som jag trodde"

Frieriet tog plats mitt i familjekaoset. En bebis skriker efter mat och en partner står på knä och väntar desperat på ett “ja”. Nu berättar Michaela Forni om det kaosartade frieriet. 

Forni1
Forni1

– Inget såg ut som jag trodde att det skulle se ut, men vad fint att någon väljer mig när jag känner mig som mitt absolut sämsta jag, säger Michaela i podden.

Michaela Forni började som influencer på den gamla goda tiden genom att blogga. Sedan övergick bloggandet till sociala medier och idag är hon mer än “bara en influencer”. Hon är 31 år gammal och är författare, influencer och grundare till onlinemagasinet Forni samt appen Baby Journey som hon har har tillsammans med sin fästman Damon. Tillsammans är de föräldrar till sonen Dante 1,5 år. Dante kom att bli en viktig pusselbit när Damon friade till Michaela, han var då endast 6 veckor gammal.

Tips! Här kan du lyssna på samtliga avsnitt av Drömbröllops fjärde säsong!

“Mommy will you marry my daddy”

Foto: Privat/Michaela Forni
Foto: Privat/Michaela Forni

– Jag visste att Damon inte skulle fria innan vi fick barn för det hade vi bestämt. Jag har alltid sagt att vi ska skaffa barn först, för familj har alltid varit viktigast för mig, berättar Michaela i podden “Drömbröllop med Johanna och Gäster”.

En dag, mitt i vardagskaoset, med en 6 veckor gammal bebis i hemmet och allt vad det innebär, så hade Michaelas sambo Damon planerat ett frieri som minst sagt blev minnesvärt. Frieriet ägde rum när Michaela kom hem efter att ha varit och handlat hamburgare.

– Dante hade på sig en ljusblå body där det står det “Mommy will you marry my daddy?”. Jag försökte koppla varför han hade andra kläder på sig, om något hänt, om han kräkts, om han bajsat ner sig. Barnet kommer ju alltid först i alla lägen, berättar Michaela och fortsätter:
– Jag tänkte att vi kanske hade fått bodyn med ett bud. Eller om det var ett influencerutskick.

Michaela skrattar när hon berättar om hur tankarna for runt i huvudet och att hon sedan vände sig om och då upptäckte att Damon stod på knä och höll fram en ring. Mellan Dantes skrik och Damons tal sa hon ja och fick, enligt henne själv, den vackraste ring som hon någonsin sett. Under middagen tittade hon och Damon upp på varandra och sa: ”Har vi precis förlovat oss!?”

–Det behöver inte alltid vara perfekt planerat. Inget såg ut som jag trodde det att det skulle se ut. Men jag tänkte att det var så fint att någon valde mig när jag kände mig som mitt absolut sämsta jag, berättar hon i podden.

Foto: Privat/Michaela Forni
Foto: Privat/Michaela Forni

Förlovningsfest hölls på Berns

Drömmen om bröllop i Italien får vänta ett tag till för Michaela och Damon. För att fira sin förlovning anordnade de en förlovningsfest på Berns i augusti 2020, helt enligt restriktionerna som rådde vid tidpunkten.

– Vet man inte hur man vill ha ett bröllop kan man ha en förlovningsfest. Den har inte samma press på sig, säger Michaela.

För både Michaela och Damon handlar det om att göra sådant som de mår bra av och inte fundera för mycket på hur saker och ting ser ut för ”alla andra”. Michaela berättar att även om hon är en influencer och valt att vara offentlig så är det viktigt för henne att göra det hon faktiskt själv vill för sin egen skull och inte göra saker för någon annan.

I första avsnittet av podcasten Drömbröllop med Johanna och Gäster kan du höra mer kring Michaelas tankar om frieriet och det kommande bröllopet. Här nedan kan du lyssna in på hela avsnittet!

Bilder: Privat/Michaela Forni

Powered by Labrador CMS