Bröllop

Lista: Fem oslagbara bröllopsresor

Vissa är borta en månad, andra en vecka. Vissa håller lite i plånboken och andra vänder den uppochner. Här är fem heta destinationer som varken ni eller bankkontot kommer att glömma.

Lista: Fem Oslagbara Bröllopsresor

Vissa är borta en månad, andra en vecka. Vissa håller lite i plånboken och andra vänder den uppochner. Här är fem heta destinationer som varken ni eller bankkontot kommer att glömma.

Klassikern: Maldiverna
När resesajten Agoda frågade 15 000 resenärer om deras drömdestination för bröllopsresan så krossade Maldiverna allt motstånd. Mer än 20 procent ansåg att det lilla ö-landet var den ultimata kärleksdestinationen.
Mitt i Indiska Oceanen ligger de 1 200 obeskrivligt vackra öarna utspridda och isolerade, och 1 000 av dem är dessutom obebodda. Här är det sol, bad och mat som gäller – och andra typiska bröllopsreseaktiviteter förstås. Mycket annat finns inte att göra.
Maldiverna som destination är dock ett typiskt fall av ”Go before it’s too late” – ögruppen riskerar nämligen att bli de stigande havsnivåernas första offer.

Äventyret: Serengeti
Med Mount Kilimanjaro skymtandes i horisonten blickar ni ut över savannen och alla dess invånare. Nationalparken Serengeti i Tanzania är en magisk destination för alla som vill uppleva den afrikanska faunan.
Här finns så klart ”The big five” – elefanter, svarta noshörningar, buffel, lejon och leopard – och de samsas med så mycket annat liv att det bara måste upplevas.
Åker ni vid rätt tid på året kan ni också få beskåda de nästan två miljoner djuren, bufflar och zebror, som varje år migrerar från Serengeti till Maasai Mara i Kenya.
Vill ni kombinera med sol och bad ligger paradisön Zanzibar bara några timmar bort med inrikesflyg.

Nära: Capri
Utanför den italienska kuststaden Sorrento ligger den magiska ön Capri och det är rimligtvis en plats där många knän agerat stöd åt nervösa friare. Men friarna behövde nog inte oroa sig – att säga nej till kärleken är nästan omöjligt på Capri. Här är det lyxliv, lantliv och lyxmiddagar som gäller, och det är helt ok att bara sitta och titta ut över Tyrrenska havet i timmar om man så behagar.
Ni kommer knappast att vara det enda bröllopsparet som firar er smekmånad på denna italienska pärla, men har ni tur så gäller det på nästa resmål.

Kallt: Antarktis
Tro det eller ej, men en bröllopsresa till Antarktis ”trendar” just nu. Och det kanske inte är så konstigt – här är ni helt utlämnade åt varandra och åt den makalösa naturen. Resan görs i lyx ombord på de kryssningsfartyg som avgår från södra Chile och kombineras med landstigningar på den orörda kontinenten.
Mellan sju och tio dagar brukar kryssningen ta och har man tid över kan man kombinera med en vandring i vackra Patagonien – eller varför inte unna sig lite värme i Rio de Janeiro på vägen hem.

Lyxtrenden: Buddymoon
Långt ifrån alla vill numera fira sin bröllopsresa på tu man hand. Buddymoon kallas den nya trenden som innebär att man firar sin kärlek i sällskap med ALLA man älskar. Det kan vara vänner eller familj, eller både och, och hur mycket man vill bjuda är helt upp till er. En buddymoon kan så klart firas var som helst i världen, men det är ju inte fel att också inkludera själva bröllopet i resan.

Powered by Labrador CMS