Bröllop

Lekar till bröllopet? Så gör ni den vandrade paketleken

En rolig lek som kommer engagera flera av bröllopsgästerna är paketleken. Där använder man sig av ett inslaget paket som får vandra runt bland gästerna. Leken är enkel och kommer garanterat locka fram massor av skratt hos gästerna! Här förklarar vi hur det funkar.

Wedding Gift

Det vandrande paketet-leken går ut på att man i ett stort inslaget paket har packat ett mindre paket. Inuti det ett ännu mindre paket och så vidare, ungefär som en rysk docka. På varje paket har man fäst en instruktion om vem som ska få paketet härnäst. Till slut kommer paketet (förhoppningsvis) att komma fram till brudparet.

Behöver du fler tips på roliga bröllopslekar? Här hittar du flera favoriter till festen!

Så här går vandrande paketleken till

Den som startar leken reser sig upp och säger till exempel: ”Jag skulle vilja överlämna en present till den vackra brudtärnan”. Paketet lämnas sedan över till henne. Brudtärnan öppnar paketet, och hittar då ett mindre paket inuti. På det paketet står det exempelvis att hon skall lämna det vidare till mannen som har den stiligaste mustaschen. När sedan mannen med den stiligaste mustaschen öppnar paketet hittar han ytterligare ett paket där det exempelvis står att han ska lämna det vidare till den kvinna som har den mest färgglada klänningen och så vidare. Till slut ska det sista paketet lämnas över till det vackraste paret, det vill säga brudparet!

Tänk på det här innan ni kör igång

Ett tips är att se till så att den första personen som får paketet är med på att det är en lek. Det skulle ju vara väldigt olyckligt om den personen tar emot paketet och säger: ”Tack vad snällt, jag öppnar det när jag kommer hem”.

Paketet behöver inte heller innehålla något speciellt utan det är själva leken som är det roliga. Men tänk på att det som ligger i det sista paketet, som är till brudparet, inte ska vara ömtåligt med tanke på att paketet kommer att skickas runt en del.

Tips på personer att lämna över paketet till:

Mannen med den stiligaste mustaschen
Personen du helst hade dansat med ikväll
Mannen ni tror kommer vara ungkarl längst
Kvinnan som kommer få flest barn
Personen som är mest lik Lasse Berghagen
Mannen som sitter längst bort ifrån er
Kvinnan med den finaste klänningen
Personen med de största fötterna
Mannen med den snyggaste rumpan
Personen som har det härligaste skrattet
Mannen som ännu är ogift
Kvinnan som har kortast hår
Mannen med de vackraste ögonen
Det vackraste paret ikväll
Det lyckligaste paret ikväll
Det paret du tror kommer få den hetaste natten
Det paret du hoppas ska hålla för evigt

Vill du höra hur andra har gjort? Diskutera här i forumet!

Artikelbild: Syda Productions/ Shutterstock

Mer:

Tips på bröllopslekar – till minglet och festen

Powered by Labrador CMS