Legoleken – sätt brudparets kommunikation på prov

Bröllopsspex och roliga lekar på festen bidrar till skratt och minskar risken för en stel stämning. Legoleken är därför ett perfekt inslag på bröllopsfesten som kommer göra den både minnesvärd och rolig. Dessutom sätter den brudparets kommunikation på prov!

Legoleken Brollop
Legoleken Brollop

När paret nu har lovat varandra att finnas där i både med och motgång kan det vara roligt att testa deras tålamod lite grann. Som alla vet är kommunikation A och O i en relation och i legoleken är det precis det som behövs – bra kommunikation.

Så här går legoleken till

Låt brudparet sätta sig på varsin stol med ryggarna mot varandra. Sedan får brudgummen en liten staty byggd av lego. Bruden får i sin tur likadana legobitar men de är inte ihopsatta. Nu börjar det roliga! Brudgummen ska nu försöka förklara för bruden hur hans staty ser ut och på så sätt få henne att bygga ihop en exakt likadan ut efter hans instruktioner. Här kommer brudparets kommunikation verkligen att sättas på prov. Och gästerna i sin tur kommer definitivt få sig ett gott skratt!

Foto: MikeDotta/ Shutterstock
Foto: MikeDotta/ Shutterstock

Varianter av legoleken

En variant av den här leken kan vara att bygga ihop brudgummen staty med exempelvis sex bitar. Sedan får bruden dubbelt så många bitar men i flera olika former. Den här varianten kan vara perfekt att göra på ett par som man redan vet har väldigt bra kommunikation. På så sätt blir det lite svårare och mer frustrerande för dem – vilket i sin tur blir mer underhållande för dem som tittar på.

Vill ni ge brudparet en större utmaning kan ni bygga ihop brudgummens staty med exempelvis 8 bitar. Sedan får bruden tre gånger så många bitar och inte alls i lika form som de som finns i brudgummen staty. Självklart ska de tro att de har likadana bitar! Sedan får brudparet börja kommunicera och ni kommer att se hur frustrationen växer. Vill man undvika en tidig skilsmässa kan man avbryta spelet efter en stund och avslöja sanningen. Det ska ju ändå vara roligt för alla inblandade!

Vill du ha fler tips? Här hittar du flera lekar till bröllopet.

Mer:

Lekar till bröllopet? Så gör ni den vandrade paketleken

Ska man ha kuvertavgift på bröllopet? Här är för- och nackdelarna

Artikelbild: Unsplash

Powered by Labrador CMS