Bröllop

Häst och vagn

Ett av de mest romantiska men kanske lite ovanligare sätt för brudparet att ta sig från kyrkan till festen är att åka häst och vagn.

Häst Och Vagn

Ett av de mest romantiska men kanske lite ovanligare sätt för brudparet att ta sig från kyrkan till festen är att åka häst och vagn.

Det kan vara svårt att få tag på någon i trakten som erbjuder denna tjänst men ett tips är att fråga runt på lite större herrgårdar eller säterier i närheten. Ett villkor för att häst och vagn skall fungera är att festlokalen inte ligger alltför långt ifrån kyrkan. Väljer brudparet att åka häst och vagn bör man försäkra sig om att vagnen har en suflett i fall det skulle bli regnigt väder.

Oftast har kusken lagt en korg med champagne och glas i vagnen så brudparet kan dricka detta på väg till festen. Väljer brudparet att åka häst och vagn bör bruden tänka på att fästa eventuell slöja och hårblommor hårt i håret då de annars kan riskera att blåsa av om man åker i öppen landå. Kostnaden för att hyra häst och vagn med kusk kan variera mycket. Dels beror priset på hur långt hästen och vagnen måste transporteras till kyrkan och dels på hur långt det är mellan kyrkan och festlokalen. Brudparet får dock räknar med 2 000 kronor eller mer. Att åka häst och vagn ger en ”kunglig” känsla, och vad passar bättre än att känna sig som kung och drottning just den dag man gift sig?

Powered by Labrador CMS