Hanna Persson: "På något sätt så tog jag upp ringarna och gömde dem bakom ryggen"

Hanapee Bt
Hanapee Bt

Hanna Pee, eller Hanna Persson som hon egentligen heter, gästar veckans avsnitt av podden Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster. I avsnittet berättar om hur det gick till när hon en solig vårdag friade till sin Anton, om planeringen av bröllopet, gästlistan, budgeten och mycket mer.

Hanna Persson känner du säkert igen från sociala medier. Under åren har hon jobbat som både programledare, tv-producent, bloggare och skribent. På sin blogg har hon nu senast recenserat TV-programmet ”Gift vid första ögonkastet” som har fått mycket uppmärksamhet från följarskaran. Hanna brukar även övertala sin sambo, som hon har varit tillsammans med sedan hon var 16 år, att se avsnitten. Hon älskar nämligen att få se äkta känslor i TV-rutan!

Tips! Här hittar du hela säsong 4 av Drömbröllop!

Planering av frieriet

2019 bestämde sig Hanna för att hon skulle fria till Anton för att ge honom en ultimat kärleksförklaring.

– Det kändes fint att det var jag som ställde frågan, jag har alltid varit lite rörig och han har alltid varit väldigt stabil, berättar Hanna.

När Hanna friade funderade hon mycket på vad Anton tyckte om och hur hon skulle kunna göra frieriet så fint och anpassat efter honom som möjligt.

– Anton gillar inte att stå i centrum som mig. Jag hade planerat att vi skulle bo på hotell och bli uppskjutsade med skoter till Åreskutan på morgonen och där tänkte jag fria, berättar Hanna i podden.

Men planen ändrades snabbt när det blev strul med datumen. Hanna fick tänka om då ringarna redan var graverade med det tilltänkta datumet för förlovningen – 30 mars 2019. Hanna började fundera och kom på en annan sak som Anton tycker mycket om, nämligen deras båt. Han pysslade mycket med den på helgerna, men den var då ännu inte sjösatt.

”Du vet ju redan allt det här, men jag vill dela livet med dig”

– Jag packade i hemlighet en liten ryggsäck en vårmorgon när vi skulle ner till båten. Solen sken och det var vårigt och bra väder. Jag hade köpt champagne, hade med mig ringarna och då blev jag plötsligt väldigt nervös, säger Hanna.

Hon berättar vidare.

– I efterhand har Anton berättat att han var så förvånad att jag var så ”eager” på att hjälpa till att skrapa båten då jag annars inte brukar ta så mycket initiativ när vi är där.

När de till slut står under båten och skrapar så väntar Hanna på att Anton ska bli fikasugen.

– Då sa jag till slut: ”Ska vi inte fika?”. Då satte vi oss i båten där den stod uppe på land, det var väldigt mysigt. Vi började fika och satt där på golvet i båten, jag har aldrig varit så nervös, säger Hanna.

Sedan var det dags för den stora frågan.

– På något sätt så tog jag upp ringarna och hade dem bakom ryggen. Anton pratade på om båten och så tog jag hans ena hand och började säga: ”Du vet ju redan allt det här, men jag vill dela livet med dig, att det ska vara vi”. Sedan började jag tokgrina!

Hanna berättar att Anton i efterhand har sagt att han blev lite rädd där och då. Hanna hade nämligen varit ute kvällen innan och han trodde att hon skulle berätta att hon ”hånglat med någon annan eller något”, berättar Hanna i podden.

– Sedan tog jag fram ringarna och så sa jag: ”Jag undrar om du vill gifta dig med mig inom en snar framtid”. Han blev jätteglad, fick tårar i ögonen och vi öppnade champagnen och sedan var vi förlovade!

I poddavsnittet berättar Hanna också om förlovningsringarna, tankarna kring att vara gravid och gifta sig samt planerna på att hålla bröllopet på släktgården och logen. Hanna pratar också om pandemin som kom emellan, budgeten för bröllopet och om vigseln ska vara i en kyrka eller inte – och för att inte glömma gästlistan på 120 personer…

Det och mycket mer kan du höra om i veckans avsnitt av Drömbröllop – lyssna här!

Foto: Privat

Powered by Labrador CMS