Förlovningspresent från föräldrar och familj – 9 tips

Förutom lyckönskningar och gratulationer från familjen när ni berättar om er förlovning, är det vanligt att få någon slags förlovningspresent. 

Forlovningspresent Fran Foraldrarna
Forlovningspresent Fran Foraldrarna

Det är inte på något sätt obligatoriskt, men det kan kännas kul att överlämna en gåva för att uppmärksamma förlovningen. Det kan innebära allt från blommor och ett fint kort, till en faktiskt present.

Ekonomisk gåva till bröllopet

När det kommer till just föräldrar och svärföräldrar, är det dock vanligt att de bidrar finansiellt till bröllopet. Det kan därför inte kännas nödvändigt att ge någon ytterligare present, då ett pengabidrag oftast är precis vad det blivande brudparet är i behov av. Oavsett om det är en stor eller liten summa, är det garanterat ett välkommet tillskott till bröllopskassan.

Vissa väljer att ge en hel summa direkt, medan andra ger en mindre summa under flera månader. Det kan även vara så att föräldrarna betalar en specifik del av bröllopet, såsom brudens klänning, blommorna till dekorationen, eller liknande.

En glad överraskning

Om paret däremot inte hade tänkt att gifta sig inom en snar framtid, eller om ni som föräldrar inte hade tänkt att bidra ekonomiskt, är en förlovningspresent på sin plats. Även om det inte är obligatoriskt, så kan eventuella förlovningspresenter bli en glad överraskning, oavsett vilken typ av gåva det är.

Läs också: 8 tips på förlovningspresenter till dina vänner

Tips på förlovningspresenter

1. Skicka ett blombud eller en annan typ av bud. Idag finns det flera olika typer av bud du kan skicka. Antingen blommor, choklad eller varför inte en fin presentbox!

2. Gör en presentkorg. I presentkorgen kan du lägga i allt möjligt som paret tycker om!

3. Bjud på middag. För att fira förlovningen kan du bjuda över på middag, som både är mysigt och personligt.

4. Skapa ett fotoalbum. Om du vill ge bort en personlig present kan du göra ett fotoalbum med bilder på paret, om du har gott om bilder! Annars kan du ge bort ett fotoalbum som paret kan få fylla i själva.

5. Graverade champagneglas. Ytterligare en personlig present att ge bort är champagneglas med frieriets datum eller deras namn på ingraverat. Ifall paret inte är förtjusta i champagne finns det annars ölglas eller vinglas.

6. Köp något till bröllopet. För att underlätta för det nyförlovade paret kan du ge bort något som kan användas till bröllopet.

LÄS ÄVEN: Ska man ge förlovningspresent?

Foto: Sandra Cunningham/Shutterstock.com, Shmul Victoria/Shutterstock.com

Powered by Labrador CMS