Filippa Rådin om frieriet: "Det blev inte hundraprocentigt"

Filippa Rådin och Anja Pärson – De har varit ett par sedan 2007 och gifte sig 2014. I podcasten Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster berättar Filippa bland annat om förlovningen som floppade men gjordes om igen till en riktig succé strax efter VM 2011. – Man har alltid en andra chans att rädda upp, säger Filippa. 

Filippaanja Bt
Filippaanja Bt

Filippa Rådin och Anja Pärson har varit ett par sedan 2007 och gifte sig 2014. I podcasten Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster berättar Filippa bland annat om förlovningen som floppade, men som sedan gjordes om och blev en riktig succé.
– Man har alltid en andra chans att rädda upp, säger hon i podden. 

Filippa Rådin har tidigare drivit en av Sveriges främsta modebutiker, sedan blev hon Anja Pärsons manager och därefter blev de ett par 2007. Filippa är utbildad designer, har gått konstskola, stylar och designar kläder. Just nu skriver hon även på en bok. Och vem Anja Pärson är? Ja, det vet väl de flesta – en svensk före detta alpin skidåkare som har kammat hem flera VM-medaljer! 

Tips! Hitta alla avsnitt av Drömbröllop säsong 4 här!

“Världens bästa alpina stjärna genom tiderna och världens bästa fru”

Filippa Rådin driver idag företag tillsammans med sin fru Anja Pärson. De tackar ja till det som känns bra och för dem framåt. 

– Vi tänker med hjärta och mage, berättar hon i podcasten Drömbröllop.

På sina sociala medier delar Filippa med sig av sitt vardagsliv och Anja dyker ofta upp och hyllas som ”världens bästa fru”.

– Vi försöker att se varandra och de små sakerna i vardagen, vi peppar varandra. Anja är alltid steget före i tanken och där kompletterar vi varandra, berättar Filippa som skrattar och säger att hon själv alltid “ligger steget efter”.

“Jag tog fram ringarna men det blev inte hundraprocentigt”

Inför frieriet specialdesignade Filippa ringarna och berättar att det var en hel del ”tissel och tassel” kring det. Anja hade ju inte testat ringen innan, Filippa hade istället tagit en av hennes andra ringar för att få rätt storlek. 

– Vi hade pratat löst om att vi ville förlova oss för vi hade bestämt att vi ville gifta oss, säger Filippa.

Själva frieriet hade Filippa planerat att det skulle ske vid en speciell tidpunkt, nämligen under VM och alla hjärtans dag 2011.

– Jag tänkte att antingen så är det superbra att vi förlovar oss nu. Då kommer Anja gå all in, ge järnet och vinna alltihop! Eller så blir det inte bra alls, det är en hårfin linje.

Och frieriet blev inte riktigt som tänkt.

– Jag tog fram ringarna, men det blev inte hundraprocentigt, berättar Filippa.

Hon fortsätter.

– Vi hann inte fira all hjärtans dag då det var fullt fokus på att tävla och prestera, vilket inte gjorde mig någonting. Anja hade väl dåligt samvete då det inte alls blev som vi tänkt, säger hon i avsnittet av Drömbröllop.

”Det är NU vi ska förlova oss”

Senare, efter frieriet, ringde både Filippa och Anja bästa vännen Malin och förklarade att alla hjärtans dag inte blev så bra som de hade önskat. Istället frågade de om hon kunde köpa lite middag och göra mysigt hemma tills de kom hem från VM.

– Malin hade maxat totalt. Hela lägenheten var fylld med rosor och rosenblad på golvet, kylen var full av champagne, det fanns tända ljus, det var hjärtan på toapappersrullen, sängen var vackert bäddad och allt var så fint, berättar Filippa.

Efter en fantastisk middag med champagne så tittade Filippa och Anja på varandra och sa:

– Det är NU vi ska förlova oss, och då tog jag fram ringarna på nytt och det blev världens bästa dag, säger Filippa.

Lyssna på hela poddavsnittet och hör när Filippa berättar om den uppbyggda lokalen där vigseln hölls och planeringen inför den stora dagen. Du får dessutom enkla stylingtips och knep hur du kan göra din bröllopsklänning personlig!

Fotograf: Magnus Fond

Powered by Labrador CMS