Bröllop

En extra kram räcker

14:e februari är det dags för årets kärlekshögtid, Alla hjärtans dag. Vi frågade Bröllopstorgets medlemmar om och hur de firar. De flesta menar en extra kram eller ett skrivet kort räcker.

En Extra Kram Räcker
En Extra Kram Räcker

14:e februari är det dags för årets kärlekshögtid, Alla hjärtans dag. Vi frågade Bröllopstorgets medlemmar om och hur de firar. De flesta menar en extra kram eller ett skrivet kort räcker.

Att de flesta firar Alla hjärtans dag står klart efter undersökningen i Bröllopstorgets forum. Endast 26 procent uppger att de inte firar alls. Sex procent menar att Alla hjärtans dag är som julafton fast med kärlekstema. En av dem är signaturen Sagoprinsessa.

– Alla hjärtans dag är min bästa dag på hela året! Slår jul och födelsedagar med hästlängder. Jag kärlekspyntar i rosa och rött med ballonger, girlanger och annat pynt, sen så bakar jag massa, lagar mat, köper presenter, skickar ut kort till alla mina nära och kära, köper blommor… Åh, älskade alla hjärtans dag, skriver hon.

Omröstningsalternativen ”Jag och min partner köper presenter till varandra” och ”en extra kram eller ett skriver kort räcker” fick båda strax över trettio procent av rösterna. Kramen fick mest med 34 procent.

Så firar man
Men många tyckte att det var svårt att välja mellan alternativen och skrev istället och förklarade sitt firande.
– Hmm… Vi köper inte presenter till varann, däremot brukar vi äta en romantisk middag hemma eller på restaurang. Min man brukar ge mig blommor, jag brukar ge honom ett kort och ställa i ordning nåt romantiskt arrangemang hemma (särskilt om vi äter middag hemma), berättar Aniara4.

Signaturen Chicita firar inte i den kommersiella bemärkelsen.
– Vi köper inte hjärtformade saker, eller röda och vita nallar och kort. Jag gjorde det åt maken på vår första alla hjärtans dag. Bara för att han hade aldrig varit med om det innan då jag var hans första flickvän, så jag ville att han skulle få den upplevelsen någon gång i alla fall. Så då blev det blommor, kort och en liten nalle. Annars brukar vi ”fira” med att lämna blod eftersom det ofta passar in med vår intervall. Någon gång har jag satt in pengar på någon fond för forskning om hjärtsjukdomar, men för det mesta brukar vi bara äta något lite lyxigare eller eventuellt gå ut och äta…

Inte heller daniiel firar med att köpa något.
– Vi kanske ger varandra en extra kram, men vi firar inte. Vi tycker båda två att den dagen är rätt onödig och överskattad, vi älskar ju varandra året runt, varje dag.

Signaturen Syrinx håller med henne men tycker ändå att det är fint att få ett tillfälle att stanna upp och påminnas om vilken lycka och vilken skatt det är att ha sin själsfrände att dela livet med.
– Som sagt, att hetsköpa geléhjärtan bara för att man känner sig tvingad av något kommersiellt påfund är i mitt tycke fånigt och onödigt, men att göra om Alla Hjärtans Dag till en dag – precis som en födelsedag eller annan högtidsdag – där man ägnar sig extra mycket åt varandra tycker jag är värdefullt!

Fortsätt gärna att diskutera Alla hjärtans dag i omröstningstråden.

Powered by Labrador CMS