Bröllop

Duka vackert på bröllopet

På Cervera finns allt du behöver för en vacker dukning. Inspireras av vårt bildspelet.

Duka Vackert På Bröllopet
Duka Vackert På Bröllopet

På Cervera finns allt du behöver för en vacker dukning. Inspireras av vårt bildspelet.

Vad ska man tänka på vid en bröllopsdukning?

För att skapa harmoni är det bra med en röd tråd i dukningen. Ett bra tips är att färgmatcha eller utgå ifrån något du gillar, det kan vara en blomma, en färg, ett foto eller ett tema du tycker om. Bygg sedan på med färg, porslin, glas, textilier och bestick som passar ihop utifrån ditt tema. Blommor tillför en extra lyxig känsla, utgå från säsong och en färg som är i din smak. Ibland räcker det också med en vacker gren från naturen för att fånga en känsla du vill ge dina gäster. Ett tips när det gäller växter är att se till att de inte blir för höga på bordet så att gäster inte skyms, välj gärna några mindre lägre vaser.

Finns det något som måste vara med på bordet?

Det finns inga måsten men glas, tallrikar, och bestick underlättar för en trevlig middag.

Hur ska man tänka när det gäller färger?

Utgå ifrån den färg du själv gillar först och främst, ett annat bra tips är att utgå från platsen du befinner dig på och årstiden.

Finns det några tips om man har en smal budget?

Man kan spara många slantar genom att göra mycket själv. Exempelvis kan man göra egna placeringskort genom att skriva på fint papper, stenar eller äpplen. Blommor går också att plocka själv – för hur vacker är inte en egenplockad bukett med ängsblommor. Var inte heller rädd för att blanda porslin det kan bli väldigt fint.

Hur planerar man sin dukning?

Test duka ett kuvert någon dag innan – då går det sabbare när det väl är dags. Valet av vaser kan göra stor skillnad, tänk ut vilka vaser du har eller om du behöver investera i nya. Fler lägre vaser kan bli en fin dekoration som dessutom inte skymmer någon av gästerna. En bra bordsplacering kan också göra underverk och om du gör egna placeringskort kan det också bli ett fint bidragtill dukningen. Och för att höja stämningen och är ljuslyktor alltid ett bra knep. Många små ljuslyktor ger en mysig känsla och höga ljusstakar ger en mer högtidlig känsla.

Vad kan Cervera hjälpa till med?

Vår kunniga personal kan hjälpa till med råd, tips och information kring allt som rör det dukade bordet.

Text och bild: Cervera

Powered by Labrador CMS