Det här uppskattar gästerna på bröllop: tal, aktiviteter och liveband

Högsäsongen för bröllop närmar sig med stormsteg och som brudpar är det dags att börja spika agendan för kvällens festligheter. Här är en sammanfattning om vad gäster uppskattar under kvällen när de är bjudna på bröllop. 

Bröllopssäsongen närmar sig med stormsteg.

När trädens knoppar börjar slå ut börjar även kyrkklockorna ringa mer frekvent, våren- och sommarens framfart är nämligen synonymt med bröllop i Sverige. 

Kanske håller ni på att planera ett bröllop i detta nu och behöver tips om hur ni ska styra upp kvällen och vad som bör undvikas? Saker som många och långa tal, presentöppning och aktiviteter under kvällen råder det en hel del delade meningar om. 

Det uppskattar gästerna på ett bröllop

I forumet diskuteras om vad som uppskattas under ett bröllop från gästens perspektiv. Trådstartaren ställer frågan: 

” För mig är det viktigt att gästerna ska trivas och ha kul så nu undrar jag hur just DU vill ha det som gäst på ett bröllop?” 

Här har vi samlat svar från olika personer som alla har en åsikt gällande hur de vill att kvällen ska struktureras när de blir bjudna på bröllop. 

”Kan verkligen döda en fest”

”För mig är det viktigaste en avslappnad stämning och ett bröllop som avspeglar brudparet. Jag tycker att god mat, roliga tal och live-band oftast förhöjer stämningen på en fest även om det självklart inte är nödvändigt om inte ekonomin finns. Presentöppning är nog det på din lista jag vill säga helt nej till. Sååå tråkigt och ibland pinsamt för både gäster och brudpar. Kan verkligen döda en fest och de brudpar jag vet som haft det har ångrat sig bittert efteråt.”

”Man ska känna sig lite bortskämd som gäst.”

”En sak jag kan tycka är att man ska känna sig lite bortskämd som gäst. Jag har varit på många bröllop där det blivit så att man fått hjälpa till och plocka undan, städa osv även fast man inte riktigt blivit ombedd att göra det innan...Tex att de bjudit in till frukosts dagen efter, jättemysigt, men då ville de också att alla skulle vara med och hjälpa till att städa ur och flytta möbler...”

”Vi hamnade vid olika bord”

”Många bröllop har bordsplacering där respektive hamnar långt ifrån varandra, det tycker jag inte om! Var på ett bröllop där den enda jag kände var min sambos samt hans syskon, alltså ingen i brudparets vänkrets. Och vi hamnade vid olika bord.”

”Funkar som isbrytare och underhållande”

”Roligt program? JA! Funkar som isbrytare och underhållande om det är långa trista tal! Det finns så många roliga saker man kan ha i dem. Korsord, bingo, sångtexter, texter om paret, presentation av gästerna, bilder etc”

”Väl genomtänkt är det bästa”

”Viktigt, som många inte lägger tillräckligt stor vikt vid är bordsplaceringen. Absolut inte fri bordsplacering utan väl genomtänkt är det bästa. Och gärna något som folk kan samtala om vid minglet, tex att man ska leta upp sin bordsdam/-kavaljer så folk pratar med alla, inte bara med de som de känner sedan tidigare.”

Svaren ovan kommer från följande forumtråd: Du är gäst på ett bröllop. Läs mer av tråden och var med och tyck till du också! 

Powered by Labrador CMS