Carola Häggkvist och Runar Søgaards omtalade bröllop

1990 gifte sig Carola Häggkvist och Runar Søgaard i Livets ords kyrka i Uppsala framför 6 000 gäster. 
Men 10 år senare var skilsmässan ett faktum. 

Carola Häggkvist och Runar Söögard gifte sig framför 6000 gäster.

I slutet av 1980-talet som den 21-åriga sångfågeln Carola Häggkvist träffade den predikanten Runar Søgaard under bibelstudier i Norge. Kärleken kom snabbt och redan samma år förlovade de sig. Vid tiden för förlovningen var Runar och Carola Sveriges absolut hetaste par och fyllde rubriker på kvällstidningarnas löpsedlar. Inte minst på grund av deras starka engagemang i församlingen Livets ord.

Runar och Carolas kärlek blev en sinnebild för den svenska frikyrkorörelsen och än idag förknippas såväl Runar som Carola med den explosion som kyrkovärlden fick i början av 90-talet.

Carola Häggkvist och Runar Söögard gifte sig 1990.

Carola och Runar gifte sig 1990

Paret var förlovade i närmare tre år och tillslut blev bröllopet av. Under våren 1990 lovade Carola och Runar varandra evig kärlek inför Livets ords grundare Ulf Ekman. På plats i Livets ords kyrka i Uppsala fanns över 6 000 gäster för att bevittna föreningen.  

Under äktenskapet fick Carola och Runar en son, Amadeus Søgaard, född 1998. Två år efter sonens födsel valde de äkta makarna att separera och skilde sig några månader senare. 

Under äktenskapet tog Carola makens efternamn, Søgaard, men vid skilsmässan återtog hon sitt flicknamn.

Runar Söögard och Carola 1997.

Carola och Runars skilsmässa efter tio år

Carola och Runar skilde sig efter 10 år som äkta makar och även skilsmässan blev omskriven i media. Under åren som har gått sedan skilsmässan har fler och fler saker framkommit om relationen mellan dem. 

När Carola var med i ”Stjärnorna på slottet” 2023 berättade hon detaljer om uppbrottet  som tidigare inte varit kända för allmänheten – och när hon egentligen kände att allt inte stod rätt till.

– När jag förstod det? Bröllopsresan förstod jag det väl egentligen. Då lurade jag mig själv allra mest, säger Carola i programmet men lämnade ämnet ganska snabbt. 

Både Runar och Carola har vid andra tillfällen berättat om relationen och uppbrottet och det är tydligt att de inte tycker om varandra särskilt mycket. 

– Vi har ingen relation. Jag tror, om jag ska vara helt ärlig, så tror jag inte hon har försonats med att jag lämnade henne, sa Runar i "Bathina – en podcast" 2019.

När Carola var med i ”Så mycket bättre” 2014 ville hon inte ens nämna exmaken vid namn. 

– Det känns bättre att säga "min sons pappa". Vi pratar inte så mycket med varandra. Amadeus har blivit så stor, och det känns bra att kunna ta saker direkt med vår son.

Carola om att gå med i Livets ord 

I ”Stjärnorna på slottet” pratar Carola om öppet om beslutet att gå med i Livets ord 1988. Artisten var redan omskriven i media för sin tro och när hon gick med i den kontroversiella kyrkan blev det stort mediapådrag.

– Det blåste verkligen hejsan. Kunde man mörda en karriär bättre än att hoppa in i Livets Ord? Nej, säger Carola i avsnittet.

Hon älskade att "lyssna på guds ord" men säger att allt inte var helt sunt.

Powered by Labrador CMS