Bröllop

Allmänna bildregler

Upphovsrätten

Alla bilder som du lägger upp måste vara tagna eller skapade av dig som är medlem, i syfte att upprätthålla upphovsrättslagen. Bilder som du köpt eller på annat sätt förvärvat och där ni tillgivits tydliga rättigheter som medger återpublicering på internet kan vara OK, men Familjeliv förbehåller sig rätten att neka eller ta bort bildmaterial som redaktionen anser tvistigt eller som vållar konflikter mellan barnets föräldrar/vårdnadshavare. Varumärken eller andra registrerade figurer får inte användas såvida ni inte själva äger rättigheterna till avbildningen.

Provocerande material
Bilder får inte vara stötande, osmakliga eller avbilda något som kan ge sexuella, rasistiska, etniska eller religiösa anspelningar på ett olämpligt sätt.

Nakna barnbilder
Bilder som avbildar nakna kroppar är strängeligen förbjudna att publicera, t.ex. bilder på barn som badar eller leker på stranden. Risken är mycket stor att bilderna kan stjälas och återpubliceras på porrsajter och andra sexuellt inriktade media.

Starka bilder
Bilder som kan vara känsliga för en del besökare måste placeras i mappen märkt ”Starka bilder” vilket gör att dessa bilder inte går att direktlänka från andra platser och tjänster. Denna mapp är bl.a. lämpad för bilder på änglabarn.

Powered by Labrador CMS