Bröllop

8 saker man lär sig efter ett långt äktenskap

Att vara gift är lite som att åka berg- och dalbana. Det är fantastiska toppar och mindre roliga dalar, och desto längre man varit gift ju lättare blir det att se tillbaka på sitt äktenskap och inse hur mycket man lärt sig genom åren. Som till exempel dessa 8 saker!

Brollop Aktenskap

Att vara gift är lite som att åka berg- och dalbana. Det är fantastiska toppar och mindre roliga dalar, och desto längre man varit gift ju lättare blir det att se tillbaka på sitt äktenskap och inse hur mycket man lärt sig genom åren. Här är åtta exempel!

1. Det är inte alltid en dans på rosor. Hur härligt vore det inte om varje dag var en fest? Solsken dagarna i ända och inte ett enda bråk eller ens ett tjafs, vilken dröm! Så funkar det tyvärr inte. Man kan helt enkelt inte förvänta sig att varje dag av ens äktenskap är perfekt.

2. Man utvecklas som personer. Ni kommer alltid vara samma personer som ni var när ni gifte er, men förhoppningsvis har ni båda utvecklats sedan dess om ni varit gifta länge. Ni kanske får nya åsikter om saker och ting och börjar prioritera annorlunda. Det brukar bli så och så länge det inte påverkar er partner negativt är det inget dåligt.

3. Kärlek har ingen prislapp. Det låter klyschigt, men presenter, pengar och materiella saker gör inte ens äktenskap bättre. Att vara närvarande, omtänksam och kärleksfull är det som betyder något i slutändan. Speciellt efter flera år som gifta.

4. Gå på dejt! Ta varje tillfälle ni får att gå på restaurang bara ni två. Det behöver inte vara något spektakulärt, men kvalitetstid är superviktigt för ett lyckat äktenskap.

5. Motgångar gör er starkare. Varje äktenskap har motgångar, vissa mindre och andra större. Varje bakslag ni tar er igenom kommer ni lämna bakom er lite starkare än vad ni var innan.

6. Kommunikation är ALLT. Du har antagligen hört det förut, men nyckeln till ett lyckat förhållande och äktenskap är kommunikation. Var ärliga mot varandra, våga säg ifrån och berätta för varandra vad ni känner.

7. Skratta tillsammans. Att ha roligt och skratta tillsammans är superviktigt, ni träffas och umgås trots allt varje dag.

8. Glöm inte att berätta att ni älskar varandra. Säg det! Så ofta ni kan. Visa det! Varje dag.

Artikelbild: Ruslan Huzau/ Shutterstock.com

Powered by Labrador CMS