Bröllop

8 fantastiska slott i Sverige för bröllop

Vad är väl ett bröllop på slottet...? Jo, alldeles, alldeles underbart! Ett magiskt slottsbröllop är fantastiskt vackert, och det fullkomligt kryllar av vackra slottsmiljöer och herrgårdar i vårt avlånga land. Vi har valt ut 8 favoriter! 

Slott Brollop

Vad är väl ett bröllop på slottet…? Jo, alldeles, alldeles underbart! Ett magiskt slottsbröllop är fantastiskt vackert, och det fullkomligt kryllar av vackra slottsmiljöer och herrgårdar i vårt avlånga land. Vi har valt ut 8 favoriter! 

Häckeberga Slott

Beläget på en holme 3 mil öster om Malmö kan ni uppleva fransk renässans i Skåne – underbart!

Gransö slott

I småländska Västervik ligger vackra Gransö slott, dit brudparet bland annat kan anlända i båt, med häst eller i en vacker bil från tidigt 1900-tal.

Kronovalls slott

På vackra Österlen tornar sig Kronovalls vinslott upp i den vackra bokskogen. Här finns både vallgravar och stenvalvsbroar – magnifikt!

Södertuna slott

Dryga halvtimmen från Stockholm ligger Södertuna slott, med anor från 1700-talet och en grönskande slottspark intill.

Thorskogs slott

35 minuter från Göteborg ligger detta sagoslott, som även har agerat inspelningsplats åt ”Stjärnorna på slottet”.

Tjolöholms slott

Den majestätiska slottsbyggnaden tillsammans med det underbara läget precis vid havet är Tjolöholms slott en magisk plats för bröllop. 30 minuter från Göteborg ligger slottet i engelsk 1500-talsstil där bröllop har arrangerats i många generationer.

Torpshammars herrgård

Drygt 5 mil från Sundsvall hittar ni Torpshammar, vackert belägen vid Ljungan.

Örtofta slott

Det medeltida slottet mellan Lund och Eslöv är ett av Skånes äldsta. Barockträdgården och den medeltida arkitekturen är verkligen slående!

Foto: Instagram/ ortoftaslott

Kort efter att Emma hade förlovat sig fick hennes mamma diagnosen cancer. Senar somnade hon in – men när du får veta vad hon lämnade för gåva kommer du garanterat få gåshud. Se mer i videon!

Powered by Labrador CMS