Bröllop

8 anledningar att gifta sig på vintern

Många drömmer om ett sommarbröllop, vid vattnet eller i vacker natur. Men varför inte ta vara på vårt nordiska klimat och slå till på ett gnistrande vinterbröllop? Här kommer åtta anledningar till att välja vinterbröllop!

8 Anledningar Att Gifta Sig På Vintern
8 Anledningar Att Gifta Sig På Vintern

Många drömmer om ett sommarbröllop, vid vattnet eller i vacker natur. Men varför inte ta vara på vårt nordiska klimat och slå till på ett gnistrande vinterbröllop? Här kommer åtta anledningar till att välja vinterbröllop!

1. Något fint att se fram emot

Vintermånaderna kan kännas tunga, trista och kalla – ett bröllop lyfter garanterat humöret och sprider glädje när solen känns långt borta. Det blir dessutom en grym start på det nya året, för både gäster och brudpar!

2. Smekmånaden

När behöver man komma bort som mest – jo, under den evighetslånga vintern såklart. Ta tillfället i akt och res till ett tropiskt klimat i vinter istället för att trängas bland turister under sommarmånaderna.

3. Dresscode

Att svettas i en mörk kostym på ett sommarbröllop är kanske inte helt ultimat. På ett vinterbröllop behöver varken gäster eller brudpar oroa sig för svett (det skulle vara på dansgolvet, då), plus att det vintriga modet ofta bjuder in till mer exklusiva material och plagg. Hur vackert är det inte att som brud bära en romantisk cape eller kort jacka över klänningen?

4. Fotografierna

Snö, fantastiskt ljus, och glittrande iskristaller – ja tack! Och ja, det kan absolut vara blött och grått på bröllopsdagen om ni gifter er under vintern… Men det kan det faktiskt även vara i juni månad, så det finns inga garantier oavsett årstid.

5. Krockar inte med annat

Ett sommarbröllop har tendens att hamna mitt i folks semester. Ett vinterbröllop å andra sidan, är inte lika känsligt (givet att ni inte väljer julhelgen eller under skolloven), och blir nog en händelse många gladeligen tackar ja till mitt i vintern.

6. More is more!

Eftersom festen måste hållas inomhus – passa på att dekorera med lyxiga ljus, glitter och krispiga blommor. Vi kan garantera att det kommer bli minst lika magiskt som en sommarnatt, och förmodligen varmare!

7. Fler valmöjligheter

Då fler gifter sig på sommaren, tenderar priser och tjänster inför bröllop att skjuta i höjden. Under vintern är det inte lika högt tryck och ni behöver förhoppningsvis inte kompromissa lika mycket på varken kyrka eller blommor som ni hade behövt under sommaren.

8. Ni sticker ut

Hur fantastiskt ett sommarbröllop än är, så är det rent krasst vanligare än vinterbröllop. Ni kommer att sticka ut i mängden i vänskapskretsen och inte försvinna in i bröllopsdimman som kan infalla under sommarmånaderna.

Powered by Labrador CMS