19-årig bröllopsdag: Så firar ni Galonbröllop

Tips på aktiviteter och presenter när ni firar 19 år som gifta.

Att fira 19 år och galonbröllop
Att fira 19 år och galonbröllop

När ni har varit gifta i 19 år så firar ni galonbröllop. Hur man vill fira bröllopsdagar avgör man förstås helt själv - en del köper en present som passar just den dagen, andra uppmärksammar sin partner lite extra denna dag eller också så slår man på stort. Här kommer inspiration och tips till er som ska fira 19-årig bröllopsdag.

Presenter till galonbröllop

Självklart måste man inte ge en present av galon bara för att man firar just galonbröllop, men en del tycker att det är roligt att faktiskt utgå från vad bröllopsdagen kallas när man väljer presenter.

Här är det ganska uppenbart vad man kan köpa för presenter om man vill att temat ska vara galon: regnkläder eller andra klädesplagg av galon. PU läder är ett material som påminner mycket om galon, så om man vill ha större valmöjligheter kan man även köpa något av detta material.

Med det sagt, om man inte alls vill uppmärksamma detta utan endast fokusera på att det är en bröllopsdag så blir valmöjligheterna förstås ännu större. Kanske kan ett fint smycke, en armbandsklocka, underkläder, parfym eller någon fin choklad vara en passande present?

Att fira galonbröllop och 19-årig bröllopsdag

Vissa bröllopsdagar har namn som faktiskt kan vara tema för dagen, och avgöra vilka aktiviteter man ska göra också. Med galon blir detta förstås svårare, om man inte vill ägna sig åt att tillverka egna regnkläder eller lära sig hur man tillverkar galon.

Spendera dagen tillsammans

Denna dag kan man fira hur man vill - kanske genom att testa något nytt tillsammans, göra något man inte gjort på länge eller ta tillfället i akt och göra det där som man så länge har pratat om men som inte blivit av. Det viktigaste är egentligen att man spenderar dagen tillsammans.

Unna er god mat när ni firar galonbröllop

Man kan laga en extra god middag till sin partner, eller laga middag tillsammans - eller varför inte gå ut på restaurang. Vill man slå på stort kanske man firar med en liten resa eller weekend, eller en hotellnatt. Då får man gott om tid tillsammans att bara vara och njuta tillsammans.

Prata minnen

Hur man firar dagen avgör man helt själv - kanske brukar man inte alls fira bröllopsdagar, utan nöjer sig med en extra puss. Ta er gärna tid att sitta ned tillsammans och se tillbaka på den där stora dagen i alla fall, återupplev gamla minnen från bröllopet och kolla på bilder.

Powered by Labrador CMS