17-årig bröllopsdag: Presenter och tips när ni firar Silkesbröllop

Bästa tipsen när ni firar 17 år som gifta.

Tips på hur ni kan fira er 17-åriga bröllopsdag.
Tips på hur ni kan fira er 17-åriga bröllopsdag.

Att fira bröllopsdagar är en självklarhet för många, och ibland vill man även lägga extra fokus på årsdagens namn - som i detta fall är silke. Men hur firar man silkesbröllop på bästa sätt? Här kommer våra bästa tips.

Presenter när man firar silkesbröllop

Ja, här kan man ju välja att köpa en present i silke, om man vill uppmärksamma att det är just silkesbröllop man firar. Och i detta material finns många passande presenter: morgonrock, pyjamas, sängkläder, sjal och slips till exempel. Eller varför inte ett vackert nattlinne? En handväska i silke? Eller kanske en vacker lampa med skärm av silke?

Det finns även kepsar, näsdukar, hårsnoddar, ögonmasker, tavlor, överkast, skjortor, dukar och mycket annat av silke. Med andra ord, denna årsdag har du massor att välja på om du vill att din present ska vara tydligt förknippad med dagen.

Om ni inte bryr er särskilt mycket om vad årsdagen kallas, utan enbart firar att ni varit gifta i 17 år, då blir det förstås ännu enklare. Välj något som du vet att din partner vill ha, någonting romantiskt, någonting omtänksamt, någonting han eller hon behöver eller någonting för er två.

Aktiviteter att göra när man firar 17-årig bröllopsdag

Även om det är vanligt att man ger varandra presenter på bröllopsdagar, så är det förmodligen ännu vanligare att man firar dagen på något sätt. Och detta kan förstås göras på många olika sätt - enkelt, stort eller någonstans däremellan.

Vill ni fira enkelt så passar det kanske bra att fira hemma, genom att laga en extra god middag tillsammans? Kanske kan ni göra någonting ni inte brukar - byta ut slappandet i soffan mot en spelkväll eller mysig kvällspromenad, eller faktiskt ha en mysig filmkväll om ni inte brukar ha det. Picknick kan också passa bra.

Vill ni inte fira hemma så kan ni istället gå på dejt - middag på en mysig restaurang, biobesök, gå på museum, göra något äventyrligt eller gå en kurs till exempel. Och vill ni slå på stort, då kanske en weekend kan vara ett bra val. Antingen bokar ni helt enkelt hotell i närmsta större stad, eller också så bokar ni flygbiljetter och reser utomlands.

Powered by Labrador CMS