Bröllop

12 roliga överraskningar för era bröllopsgäster

Oavsett hur ni planerar kommer er bröllopsdag bli helt magisk. Men om ni är ute efter att göra något normbrytande (vad är mer rätt i tiden än just det, egentligen?), och ge era gäster en wow-upplevelse så rekommenderar vi att ha några hemliga moment planerade! Från sprakande efterrätt till en dramatisk send off, här är 12 bröllopsöverraskningar som dina gäster kommer prata om långt efter den stora dagen!

Shutterstock 209447512
Shutterstock 209447512

Oavsett hur ni planerar kommer er bröllopsdag bli helt magisk. Men om ni är ute efter att göra något normbrytande (vad är mer rätt i tiden än just det, egentligen?), och ge era gäster en wow-upplevelse så rekommenderar vi att ha några hemliga moment planerade! Från sprakande efterrätt till en dramatisk send off. Här är 12 bröllopsöverraskningar som dina gäster kommer prata om långt efter den stora dagen!

1. Kostymbyte

Du har säkert spenderar mycket tid och energi på att hitta klänningen med stort K, men tänk om du faktiskt hittar två? Överväg att byta outfit någonstans i mitten av tillställningen, kanske efter ceremonin eller före bröllopsvalsen. Obs, detta behöver inte bara gälla bruden! En smart grej är att ha en klänning som förvandlas till en kortare variant, eller kanske ha ett avtagbart släp.

2. Sväng era lurviga

Vill ni att ert bröllop ska bli viralt? Det finns knappast ett säkrare kort än en riktigt grym koreografi! Bjud in oväntade bröllopsgäster som mor- och farföräldrar, eller varför inte prästen? Och se till att någon pålitlig person förevigar det på film såklart!

3. Påhittig bordsplacering

Gör placeringskort och vägen till att hitta sin plats till en rolig händelse. Allt ifrån mingelvänliga varianter som involverar champagneglas, till placeringskort som också fungerar som en liten present för gästerna att ta med sig hem – fantasin sätter gränser.

4. Den nya fotoautomaten

Varför låta stämningen stanna vid en stillbild, när du kan fånga festligheterna med en GIF-generator? Detta är det senaste i fotoautomats-utvecklingen, och är garanterat en skrattvänlig sådan. Designa en egen bakgrund som representerar bröllopet, och släng in lite rolig rekvisita – lyckan är gjord!

5. Söta upp desserten

Bröllopstårta i all ära, men om ni har en förkärlek för bakverk och sötsaker så borde det absolut synas! Är ni ett fan av kanelbullar? Bygg ett torn och låt gästerna plocka! Är ni glassälskare? Låt gästerna få designa sin egen bägare med glass och olika toppings. Eller varför inte slå på stort och hyra en sockervadds- eller popcornmaskin?

6. Relaxa mer

Även om ni såklart vill ha ett fullt dansgolv mesta delen av kvällen, är det nödvändigt att ta en paus ibland. Designa en relax-del med sköna soffor och fåtöljer, en korg med flip-flops att byta ut klackarna eller trånga herrskor med, och uppfriskande vatten med någon fräsch smak.

7. Inte bara en bar

Strunta i att ha en stel bar med personal om det inte passar ert bröllop, utan gör i ordning flera stationer där gästerna kan få utlopp för sin kreativitet. En champagnebar med olika fruktmixar för att Bellinis eller Mimosas kan vara en, och en annan en fullspäckad Gin och Tonic-bar med olika sorters gin och sätt att smaksätta den på. Utöver detta kan ni ha vin och öl utplacerade i hinkar eller lådor runt om i festlokalen.

8. Nattmat

Fyll på energin för att kunna festa in på småtimmarna genom att erbjuda nattmat till gästerna. En food truck är ett superbra alternativ, då ni inte behöver rodda själva med extra mat. En annan kul idé är att göra i ordning en matvagn som ni skjutsar in på självaste dansgolvet, som kan vara fyllt med plockmat som hamburgare, korv med bröd eller pizza-slices!

9. En oförglömlig avslutning

Vad är mer storslaget än att avsluta er magiska dag med fyrverkerier? Det behöver inte kosta skjortan, utan tänk ”nyårsaftonsfirande” och inte ”stadsfyrverkeri”. Lura ut alla gäster och passa på att få till en gruppbild med alla samlade och den fantastiska fyverkeri-kulissen! Och icke att förglömma, den kanske mest ultimata kyss-bilden under hela kvällen!

10. All night long

Det värsta med ens bröllopsdag, är att den måste få ett slut. En del festvåningar, herrgårdar, värdshus och liknande kan ha en utsatt tid då festen tyvärr måste avslutas. Se då till att ni redan har ett planerat ställe att fortsätta efterfesten på! Det kan vara i en svit på herrgården där i ni befinner er, eller en annan lämplig plats i området. Ta dit blommor från mottagningen och se till att det finns dryck, snacks och musik – resten kommer ni lösa genom bara fortsätta att släppa loss!

11. Lägg på ett filter

Det kommer garanterat att spridas en hel del bilder och videos på sociala medier under dagen och kvällen. Genom att designa ett eget filter för er bröllopsdag kommer det inte bara imponera på gästerna (alla deras följare) men blir även ett kul minne för er. Låt era färger, tema och datum synas, för en extra fin inramning på allt som kommer att synas i flödet.

12. Den ultimata överraskningen

Vill ni verkligen överraska era gäster? Berätta inte att ni ska gifta er! Bjud in era nära och kära till en förlovningsfest, och låt de veta väl på plats att ni faktiskt kommer att säga ”ja” till varandra! Det är ett perfekt sätt för brudparet som inte gillar för mycket uppståndelse, men gästerna kommer vara avslappnade och redo för att fira hur som helst. Se bara till att förvarna de personer som ni vill ha i ert bröllopsfölje innan, samt era föräldrar.

Foto: popovartem.com/Shutterstock.com

En ny studie visar vilken den vanligaste mötesplatsen är för att hitta kärleken på. Är det den du tror? Se svaret i videon.

Artikeln är inspirerad av denna från weddingwire.com

Powered by Labrador CMS