Bröllop

10 sätt att spara pengar men ändå ha ert drömbröllop

Bröllop är sällan en billig historia. Men det finns naturligtvis sätt att ordna era drömmars bröllop, även om ni har en stram budget. Här är 10 tips som sparar er pengar!

Brollop 321
Brollop 321

Bröllop är sällan en billig historia. Men det finns naturligtvis sätt att ordna era drömmars bröllop, även om ni har en stram budget. Här är 10 tips som sparar er pengar!

1. Bjud bara in de ni verkligen vill ha där

Det är ert bröllop och därmed är det förstås ni som bestämmer vilka som får komma. Bjud in de ni vill och fokusera på människor som finns i era liv just nu. Om ni har råd att bjuda alla barndomsvänner – gör det, men om budgeten börjar sina är det mer rimligt att de som ni varit nära med en gång i tiden, men som knappt finns i era liv nu, är de som inte blir inbjudna.

2. Ta vara på ”the digital age”

Visst, det är något speciellt med att skicka iväg ett fysiskt inbjudningskort. Men kanske finns det andra saker ni hellre prioriterar, då är det väl helt rimligt att ni gör det! Gör egna inbjudningskort och skicka iväg på mail, det är smidigt och kostar inte ett öre.

3. Börja planeringen i tid, så behöver ni mindre hjälp av en bröllopsplanerare

Ju mindre tid ni själva har möjlighet att lägga på planeringen, desto mer pengar måste ni lägga på ett ta hjälp av någon som gör det åt er. Allt handlar egentligen om tid, så börja planera redan idag! Kom även ihåg att i sådana här situationer är det extra viktigt med teamwork.

4. DIYs är er bästa vän!

”Do it yourself”, som det står för, är ett superbra sätt att spara pengar. Gör egna placeringskort, dekorationer och allt som inte behöver köpas – pyssla själva! (Detta kräver förstås en hel del tid. Så då får man avgöra vad som är dyrbarast – tid eller pengar.)

5. Släng inte iväg tusenlappar på skorna

Helt ärligt, alla vet att det är klänningen som kommer stå i centrum på er stora dag. Så satsa på ett par bekväma, snygga och prisvärda skor.

6. Välj en lokal eller plats som är vacker som den är

Ju vackrare plats ni väljer, desto mindre viktigt blir det med överflödiga dekorationer. En tom lokal med trägolv är kanske inte det finaste, medan en strand eller stor, grön trädgård är en fröjd för ögat.

7. Försök hitta en klänning som inte behöver allt för mycket justeringar

Att hitta den perfekta klänningen är förstås inget man gör på en eftermiddag. Men försök att välja en klänning som inte behöver sys om allt för mycket, det kan nämligen blir väldigt dyrt i slutändan.

8. Sälj klänningen efter bröllopet

Visst bär den med sig massor med minnen, men du kommer trots allt aldrig ha den på dig igen. Om det känns jobbigt att aldrig få se den igen kan du försöka sälja den till en vän eller släkting.

9. Var organiserad och börja i tid

Du sparar både pengar och stress på att börja planera i tid. Priserna för lokaler stiger ju längre du väntar och det kan bli svårt att få tag på en fotograf om ni inte har framförhållning.

10. Ha självservering

Kör på buffé och låt gästerna själva gå och ta sin mat. Ni slipper lägga pengar på massor med servitörer (men det kan behövas någon som lägger fram maten) och gästerna kan själva välja vad från menyn de vill äta.

Det finns vissa saker som brudarna önskade att de inte hade spenderat så mycket pengar på… Planerar du ett eget bröllop kan det vara värt att tänka på! Se vilka utgifter som brudarna ångrade.

Powered by Labrador CMS