Du är här Startsida / Inspiration / Florens
Florens

Florens

Publicerad den november 18, 2010

Allt du behöver veta om Florens.

Fakta:
Florens är ”huvudstaden” i regionen Toscana på Italiens nord västra sida. Florens har också varit Italiens huvudstad, mellan åren 1865-1871. I Florens finns 51 museer och 24 historiska kyrkor. Det är en stad med ett tydligt spår av medeltiden.
Här finns också en av europas äldsta broar Ponte Veccio, hela bron består av en massa guldsmedsaffärer och i/på bron så bor det faktiskt människor. Staden delas av floden Arno. Något som man bara inte får missa när man är i Florens så är det stadens utkikspunkt Piazza Michelangelo. Det är samlingsplatsen för alla nyförälskade och nygifta. Annars är nog Florens mest känt för sitt klassiska Chianti vin och goda kötträtter. Dessutom tillverkas här en utsökt god olivolja.

Invånare: 461 000
Huvudstad: Rom
Språk: Italienska
Klimat: Vädret är som i de allra flesta europiska länder – tempererat med olika årstider. Den bästa tiden att resa till Florens är under lågsäsongen dvs. april-juni och oktober-september. För det kan dessvärre vara lite besvärligt att resa hit under
högsäsongen med över 2000 anländande turistbussar varje dag. Tidigt på vintern i december kan också vara överraskande trevligt – med friska vindar och solskensdagar med färre människor som trängs på piazzorna.
Valuta: Euro
Pengar och kostnad: Som i de flesta länder så är det lite dyrare under högsäsongen och så även här. Det är annars generellt sett lite billigare att bo och leva i
Florens mot Sverige. Uppskattningsvis ca 20% billigare.
Budget middag: 10$
Medium middag: 26$
Lyx middag: 50$
Budget boende: 35-75$
Medelklass hotel: 75-100$
Lyx hotell: 200-500$