Publicerad 18 April 2017

Fotograf:

Bind din egen brudbukett – så gör du

Kostnaden för en fin brudbukett kan lätt dra iväg och bli en ganska dyr historia. Att binda en egen bukett behöver inte vara särskilt svårt – och det är definitivt billigare än att beställa buketten hos en florist.
Att de allra flesta blivande brudar väljer att beställa sin brudbukett är inte konstigt, florister är trots allt experter på just blommor och buketter. Men om man inte vill lägga så mycket pengar på blommor så är det absolut inte omöjligt att binda sin egen bukett.

Om du har lite tid över är ett tips att träna några gånger innan det är dags att binda den riktiga buketten. Då minskar du risken för att få panik nära inpå bröllopet om det inte blir som du tänkt dig. När du provbinder buketten ser du också vilka blommor som håller måttet och vilka som slokar lite för snabbt.

Så gör du – steg för steg

1. Plocka eller köp de blommor du vill ha i din bukett. Det går såklart utmärkt att blanda köpta blommor med blad plockade i trädgården. Tänk på att det kan behövas rätt mycket blommor och blad för att det ska bli en fyllig bukett – så plocka lite mer än vad du tror behövs.

2. Snitta alla blommor och låt dem stå och dra i vatten minst en timme innan du börjar binda buketten. Det gör att buketten håller sig fin och står sig längre.

3. Rensa alla stjälkar från blad, taggar och liknande. Lägg sedan ut alla blommor i en rad så du lätt ser vad du har att jobba med.

4. Börja med blomman du vill ha i mitten och bygg buketten utåt. Varva färgglada blommor med gröna blad och försök att korsa stjälkarna så att de bildar spiral (kolla in detta klipp om du behöver extra hjälp). Snurra buketten efter varje blomma, det gör att den blir jämn och rund.

5. När du känner dig klar med buketten så knyter du ihop stjälkarna med ett snöre. Knyt hårt – men inte så hårt att stjälkarna krossas. Knyt sedan ett fint band ovanpå snöret och klipp av stjälkarna så att de blir jämna. Klart!

Så håller du brudbuketten fräsch

1. När buketten är färdig ska du självklart ställa den i en vas med vatten.

2. Om du gör buketten dagen innan bröllopet så bör du förvara den svalt över natten. Kylskåpet är till exempel en perfekt plats!

3. Transportera brudbuketten i en vas eller med stjälkarna inlindade i blött papper med en plastpåse runt, så att den inte slokar eller skadas.

4. Duscha buketten med en blomspruta då och då under dagen.

5. Om du ska lägga ifrån dig buketten – ställ den i en vas med ljummet vatten. Men glöm inte att torka av vattnet från stjälkarna när du ska plocka upp den igen.

Källa: Budgetbröllop och Flowers and Feasts

Få det bästa från Bröllopstorget – följ oss på Facebook!
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...

Innehåll