Publicerad 13 April 2017

Fotograf:

5 viktiga detaljer – så imponerar ni gästerna

Att gästerna ska tycka att bröllopsfesten är tråkig är en vanlig oro hos brudparet. Men du kan planera detaljer som gör att festen både blir minnesvärd, personlig och ett minne för livet för gästerna.
Om man söker på ”oro bröllopsfest” på Bröllopstorgets forum får man upp flera trådar skrivna av brudpar som är rädda för att gästerna ska ha tråkigt under festen.

I svaren får brudparen råden att bjuda på sig själva, att bidra så att festen får önskad stämning och att försöka slappna av eftersom gäster allt som oftast glädjs åt att bli bjuden på bröllop.

Forum: ”Rädsla för tråkig fest – ställer snart in”

Om inte det räcker så har den amerikanska sajten Loverly listat några punkter som inte kan lämna gästerna med annat än oförglömliga minnen.

Forum: ”Tänk om gästerna inte har kul?”

Erbjud gästerna transport

via GIPHY

Om kyrkan ligger långt ifrån festlokalen kommer gästerna vara riktigt tacksamma om ni ordnar bussar eller annat transportmedel som tar dem mellan platserna. Då slipper de krångla med egna bilar och parkering. Och ingen kommer tacka nej om det ordnas med skjuts till hotell eller annan övernattningsplats efter festen också.


Låt inte gästerna gå hungriga

via GIPHY

Maten spelar en stor roll under middagen. Förutom den är det bra om det finns något att äta efter vigseln också, som till exempel snittar. Framförallt kommer en vickning eller snackbuffé vara väääldigt uppskattat framåt småtimmarna.


Ha en öppen bar – eller drinkbiljetter

via GIPHY

”Kommer ni ha öppen bar?”. Den som planerar bröllop kommer inte undan den frågan. Det finns kanske inget som gäster uppskattar så mycket som just öppen bar. Men om ni är rädda för att festen ska förvandlas till ett fylleslag med halvfulla glas överallt, så är kanske en eller två drinkbiljetter till varje gäst ett alternativ.


Ha en plan B för vädret

via GIPHY

De flesta gäster är nog tillräckligt smarta för att klä sig efter väder. Men alla vet också att väderleksrapporten inte alltid är tillförlitligt. Om du har filtar, solskyddskräm och paraplyer tillgängliga kommer gästerna vara väldigt tacksamma om vädergudarna skulle bjuda på överraskningar.


Planera bordsplaceringen

via GIPHY

Kommer brudens bästa vän verkligen uppskatta att sitta mellan brudgummens farbror och morfar? Kanske är det bättre att sätta henne med jämnåriga vänner? Tänk igenom bordsplaceringen ordentligt, så ni känner er säkra på att alla gäster kommer uthärda den flera timmar långa middagen. 
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...

Innehåll