Publicerad 29 March 2017

Fotograf:

12 saker brudpar önskar de visste innan bröllopet

Lär er av de erfarna – här är 12 saker tidigare brudpar önskar att de gjort annorlunda inför sitt bröllop.
Det ligger oftast minst ett års planering bakom ett bröllop.

Men om det är något bröllopskoordinatorer är noggranna med att påpeka så är det att allt inte kommer bli som man tänkt sig.

Man kan minimera risken genom att lära av andra brudpars misstag.

I forumtråden ”10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!” delar flera brudpar med sig av saker de önskar att de lagt mer eller mindre tid på. Rena guldgruvan för den som planerar sitt bröllop just nu.

Vi har valt ut 12 svar.

1. ”Jag hade gärna haft mer tid för dagen. Våra tider var 18:15 - 01:30. Jag hade önskar att det fanns lite mer tid för mig att hinna prata med alla gäster.”

2. ”Vi ångrar att ingen tog släktkort med oss. Varken utanför kyrkan eller hemma i vår trädgård. Alla fotade oss vid alla tänkbara tillfällen, men ingen bad oss att vara med på kort tillsammans med andra. Och det är definitivt inget vi som brudpar hade möjlighet att tänka på heller. Extra kännbart eftersom ett par av gästerna idag är döda och det hade varit underbart att ha dom med på kort med oss..   ”

Foto: Tom Fire/Unsplash


3. 
”Att vi gjorde bröllopet till något annat än det vi ville ha. Är man ung lyssnar man lätt för mycket på omgivningen. Det gjorde vi och fick inte alls det vi egentligen personligen ville ha. Det gav en oerhört bitter eftersmak.

4. ”Schemat. Vi blev klara med alla förberedelser i tid, men det var ganska stressigt och vi hade tur att våra familjer och några vänner kom upp ganska tidigt och kunde hjälpa oss. Vi skulle ha varit där nån dag tidigare så att vi hade haft mer tid på oss att göra i ordning utan stress.”

Foto: Andrew Itaga/Unsplash

5. ”Vi borde nog varit tydligare mot middagsvärdarna med hur vi ville ha det. Det var några småmissar under middagen med lite teknikstrul med mera. Men så här i efterhand var det inget som spelar någon roll, vi hade väldigt roligt.

6. ”Så här i efterhand lite ångrar jag att vi inte anlitade en fotograf. Vi har fått ett gäng fina bilder ändå, hade bla bett en vän fota lite extra och typ alla som var där tog ju bilder, men det hade varit kul att ha några liksom extra bra bilder.”

7. ”Vi kom in till kyrkan lite sent, fick en halvtimme till att byta om. Det hade gått om det bara var vi, men nu skulle barnen kläs på, slipsar knytas, toaletten besökas, knappar knäppas, och jag hann inte ens se mig i en spegel innan vi rusade till portarna.”

Foto: RayArt Graphics/Alamy


8.
 ”Att vi bara firade bröllopet i 2dagar (det går så snabbt!)”

9. ”Nu i efterhand kan jag ångra att jag inte pysslade mer med festhäftet för att få det lite roligare med tex gästbeskrivningar, men just då före bröllopet hade jag helt enkelt inte energin.”

10. ”Skulle haft en semesterdag att ta ut på måndagen. Vi gifte oss på en lördag och söndagen gick åt till att smälta hela bröllopet och ta hand om alla måsten efteråt som städa upp långbordet på altanen, betala krögaren och trubaduren och så vidare. När söndagkvällen kom var man helt slut och att då ställa klockan och gå upp tidigt och åka och jobba var oerhört påfrestande.”  

(Foto: Annie Spratt/Unsplash)

11. ”Skulle haft underkjol med skenor till klänningen. Brydde mig inte om det men jag trampade rejält på fållen på väg in i kyrkan på väg till altaret och det kändes sådär kul. Med sylvassa stilettklackar kan det gå riktigt illa.”

12. ”Vätskebrist. Många glömde dricka vatten. Värme och alkohol är ingen bra kombination. Kom ihåg att dricka vatten. Ställ ut kannor med vatten och påminn varandra. Det är inte så kul att som brud behöva få sprängande huvudvärk för att man dricker för lite. Varannan vatten!”
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...

Innehåll