Publicerad 16 February 2017

Fotograf:

De behöver du inte bjuda på bröllopet

En av de svåraste uppgifterna i bröllopsplaneringen är att satta ihop gästlistan. Men det är egentligen lätt att förhindra att gästlistan blir oändlig – för det finns faktiskt folk som du kan välja bort med gott samvete.
Ingen vill neka någon som förväntar sig en bröllopsinbjudan. Och troligtvis vill du som gifter dig bjuda in alla du känner. Men om man inte har en obegränsad budget eller en gigantisk festlokal så måste man dra gränsen någonstans i gästlistan.

Vilket är lättare sagt än gjort.

Men den amerikanska bröllopssajten Weddingwire delar med sig av tips på hur du ska tänka för att gästlistan inte ska bli för lång.  

Barn

via GIPHY

Du älskar säkert dina kompisars barn. Men de kan faktiskt ställa till oväntade problem under bröllop. Ingen vill att talen ska överröstas av barnskrik eller att någon förälder ska behöva jaga sitt barn i altargången under vigseln. Så länge dina kompisar inte ammar är det helt okej att be dina kompisar att lämna barnen hemma. En bra formulering för det kan vara ”vi älskar er barn, men just den här dagen vill vi fira utan dem” på inbjudan.

Arbetskamrater

via GIPHY

Hur gemytlig stämningen än är på jobbet, så är du inte skyldig att bjuda dina arbetskamrater till ditt bröllop. Speciellt om ni inte vanligtvis umgås på fritiden.

Respektive

via GIPHY

De vänner som är i ett stadigt förhållande kan erbjudas att ta med sin partner. Men de gäster som inte har en fast partner behöver inte göra det. Gifta och förlovade par bör dock alltid bjudas tillsammans, även om du inte känner den andra partnern.

Dem du inte känner

via GIPHY

Låter ganska självklart, va? Men när det vankas bröllop är det inte helt ovanligt att speciellt föräldrar vill att man ska bjuda alla kusiner och deras vänner. Men kom ihåg att det är er fest och att ni bestämmer över gästlistan.

Ex

via GIPHY

Nära vänner som gjort slut med sin partner är ett känsligt kapitel. Speciellt om ni har umgåtts mycket alla fyra. Men om ni blev vän med exet genom din kompis har ingen skyldighet att bjuda honom eller henne. Om ni väldigt gärna vill göra det ändå förutsätter det så klart att ni pratar med den andra halvan av det före detta paret så att alla är bekväma med det. 
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...

Innehåll